Kur'an-ı Kerim'e göre Allah'a atfedilen özellikler nasıl algılanmalı?

Aynen öyle. Nokta atışı. Biz kendimiz müslüman olmadık, babadan, atadan müslüman bulduk sadece, biraz şanslıydık. Eğer islamı kendimiz bulmaya çalışsaydık dünyadaki islam nüfusunun %90'ı iman etmezdi, içinde bulunduğu fakirlikten, çaresizlikten dolayı. Hep fakirliğine, acılarına bir bahane bulurdu. Biz zorunda olduğumuz, mecbur olduğumuz için iman etmek zorunda kaldık. Dünya'da gün yüzü görmedik bari cennete kral, sultan olalım diye. Az önce söylediğim mantık köprüyü geçene kadar dayı demek. Her zaman derim islam bir ticarethane, kıl beşi kurtar başı. Zekat fakirlere verilen sus, " zırlama " payı. Hep zenginlerin ve güçlülerin rantı gözetiliyor islamda. Fakire, fukaraya acıyan yok.

Dostum bir şey soracağım konu açmak yerine tefsir okusan daha mantıklı olmaz mı?

Artık bu tarz konulara cevap vermeye ne vaktim ne de enerjim kaldı zaten büyük alimlerin tefsirlerinde her sorunun 10 katı cevabı bulursun.

Ben tefsir okudum. Tefsirler genelde taraflı yapılıyor. Allah'ın rantı gözetiliyor. Mantıklı bir cevap vermek yerine, Allah aklanmaya çalışılıyor. 10 katı cevap falan şehir efsanesi.

Ben tefsir okudum. Tefsirler genelde taraflı yapılıyor. Allah'ın rantı gözetiliyor. Mantıklı bir cevap vermek yerine, Allah aklanmaya çalışılıyor. 10 katı cevap falan şehir efsanesi.

Okuduğun birkaç tefsiri söyler misin?

Seni engellemiştim ama buna da ne diyeceğini merak ettiğim için baktım.

Birincisi, ne alaka? Bana ne Tayyipçiyse.. Adam kaynak veriyor. Kötü olan birisi, doğru konuşunca kabul etmeyeceğiz mi?

Örn Tayyip, "İsrail, Filistinlileri katlediyor." deyince İsrail, Filistinlileri katletmemiş mi oluyor?

Evet, Arapları sevmiyorum. Eee? İsrail, o zaman herkesi yaksın, yıksın..

İkincisi, Mustafa Öztürk ilahiyatçı ama galiba senin fıkhına uymadığı için takip etmiyorsun galiba.. Adam, desteklediği için pişman.. Git bak bakalım son videolarına, övüyor mu gömüyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kimsenin senden zorla bir cevap beklediği yok ister verirsin ister vermezsin sorun değil. Sıkıntı bu ya zaten. Allah'ın kendisi açıklaması gerekirken kendi kitabını, veya 10 kat açıklamaya muhtaç bırakmayacak sağa sola çekilmeyecek kelimeler kullanması gerekirken bunu neden yaptığı? Neden ibn Mac'e neden ibn kesir gibi birçok sayfa sayfa tefsire muhtacız.Kuran 500 sayfa yazılan tefsirler binlerce sayfa.

Mustafa Öztürk, Şia mı?
Mustafa Öztürk, Mutezile mi?
Mustafa Öztürk, IŞIDci selefi mi?

Ne alaka? Sadece söyle.. Bu adamın fıkhi mezhebini söyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…