Kur'an'da Evrimden bahsediliyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dine inanmamaları yüce bir varlığın olmayışına inanmamaları anlamına gelmiyor. Tabii bunu kavrayabilmek için oturup uzaktan bakmak gerekiyor.
 
Konu South Park gibi oldu benim için okumak istiyorum ama 10 sayfa olduğunu görünce vazgeçiyorum.
Neyse reis haklı.
 
Din bizim için nedir ? Bir kavram mı, bir hayat felsefesi mi ? Elbet yazıtları çok ses getirdi. Bazı insanlar iyi tarafından baktı, bazı insanlar kötü. Namaz kılmak günlük hareketi sağlar, sağlıklıdır gibi. Abdest almak, vücut temizliği gibi. Bazı insanlar; '' Biz bunları din olmadan da yapıyoruz, dini yaşamak için para harcıyoruz, Arap yalanları.'' Gibi cümleler kuruyor, her birinin görüşüne saygı duyarım. Ama bizi birbirimizden ayıran ırkçılık kadar din de var. Nasıl kendi inancına sahip kişiler birbirlerini sözde koruyup kolluyor ise, siyah ve beyaz insanlar da öyle. Bazı inanışlar sonumuzun kıyamet ile biteceğini söylüyor, Müslüman olmayanlar cennete giremeyecek vb. Aynı cümleyi Hristiyan kişiler de kuruyor. Din öyle bir hale geldi ki, takım tutmaya benzer oldu. Ortaokulda takım değiştirdiğimizde bize ''dönek'' derlerdi. Şimdi din değiştiren ''kafir'' gibi kelimeler ile eziliyor. Sözde %90'ı Müslüman olan bu ülkede, başka bir din mensubuna saygı yok, ki Allah tam tersini buyurur. Din görecelidir, bu konuyu bir ateiste, bir imama(ya da mensup olduğunuz dinin bilgilisine) bir de kendinize sorun. Araştırmalar yapın, siz karar verin. Ama unutmayın onlara uysanız bile... Her koyun kendi bacağından asılır.
 
Bilim duragan degildir, degisir. Surekli bir seyler yanlislanir, yenileri bulunur. Bugun dogru sandigimiz cogu seyin yanlisligi gelecekte bir noktada anlasilacak. Newton'un yer çekimi teorisi gibi, eksikleri duzeltilecek, yeni teorilerle harmanlanacak. Bilimin nosyonu budur. Suphecidir. Asla ispatlanmaz, hep curutulur.
Darwin teorisini ilk ortaya attığında kusursuz değildi. Zamanla bilim üzerine koyarak doğruluğu ispatladi. Yer çekimi teorisi ne kadar gerçekse evrimde o kadar gerçektir, ikisi de ispatlanmış durumda. Bilim durağan değil evet sürekli gelişiyor gelişecek bulunan fosiller yeni bilgilerde elbet ortaya çıkarıyor. Bilim üzerine koya koya ilerliyor, eksikler elbet olacak bu kaçınılmaz bilim şu an her şeye cevap verecek düzeyde değil, dinler hiç değil.

İstersen bir anket açayım perma banı hakketti mi diye sence sonuç ne olur?:)
Japonlara soralim bence.
 
Teknoloji sitesinde böyle bir bölümün olması bana göre yanlış yada konunun böyle sapıtmasına izin verilmesi ve gereksiz uzaması yanlış desem daha doğru olur. İnsanların dini inancı felsefe adı altında yorumlanamaz bu felsefe değildir, farklı bir profil altında bu başlık ve konu açılmalıydı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazı şeklinden bile troll olduğu kolayca anlaşılıyor. Buraya bir şeyleri öğrenmeye veya tartışmaya değil de sürekli dayanaksız bir şeyler sürüp insanları kışkırtmaya gelmiş gibi. Böyle işlere harcayacağın zamanı bir kitap okumak için ayırabilirsin.

Kimsenin görüşü aynı olacak diye bir şey yok. Çamuru da kutsallıkla bağdaştırıp inanabilirsin, bana ne sonuçta. Ama sen gelip 8 sayfa bir şeyler konuşup, sonra troll yaptım dersen insanların tepkisini alırsın. Ders almasını sağlayacak bir ceza iyi olur.
 
Darwin teorisini ilk ortaya attığında kusursuz değildi. Zamanla bilim üzerine koyarak doğruluğu ispatladi. Yer çekimi teorisi ne kadar gerçekse evrimde o kadar gerçektir, ikisi de ispatlanmış durumda. Bilim durağan değil evet sürekli gelişiyor gelişecek bulunan fosiller yeni bilgilerde elbet ortaya çıkarıyor. Bilim üzerine koya koya ilerliyor, eksikler elbet olacak bu kaçınılmaz bilim şu an her şeye cevap verecek düzeyde değil, dinler hiç değil.

Ben seninle bu konuyu tartismaktan usandim artik : )
Bilimsel teoriler ispatlanmazlar, ispatlanamazlar.
Ispatlanan 1 tane dahi bilimsel teori yok. Bilimsel metod ogrenin lutfen.
 
Evrim, bir doğa yasasıdır. Doğa yasaları, Evren'in dokusundan ötürü var olan yapı ve süreçlerdir. Bu yasalar, "gerçek" olarak tabir edilen niteliktedir. Dolayısıyla evrim, tıpkı kütleçekimi veya suyun 2 Hidrojen ve 1 Oksijen atomundan oluşuyor olması gibi temel bir gerçektir.

Evrim ve Evrim Teorisi iki farklı kavramdır.

Evrim popülasyon içi gen ve özellik dağılımlarının nesiller içerisindeki değişimidir. Bunu %100 gerçek olarak biliriz; çünkü hem doğada, hem laboratuvar koşullarında gözlediğimiz bir gerçektir. Nasıl ki Hubble Teleskobu ile gözlediğimiz gök cisimlerinin %100 kesinlik ile uzayda olduğunu biliyoruz; canlıların nesiller içerisinde değiştiği gerçeğini de %100 kesinlik ile biliyoruz.

Evrim Teorisi ise, doğadaki evrim yasasının neden ve nasıl o şekilde olduğunu izah etmek için geliştirilen bilimsel açıklamaların tamamına verilen isimdir. Ne var ki teoriler, "ispatlanmamış, asılsız iddia" demek değildir. Halk arasında, sözcüğün bu şekilde bir kullanımı olsa da, bilim dilinde teori, "tekrar tekrar test edilmiş, bilimsel güvenilirliğin doruğunda olan açıklamalar" olarak bilinirler. Bilimde, teoriler ile kanunlar arasında bir hiyerarşi yoktur. Yani ispatsız açıklamalara "teori", bunların ispatlanmış versiyonlarına "kanun" dememekteyiz! Tam tersine, kanunlar temel gerçeklerin ifadesidir ve bize süreçlere dair pek bir bilgi vermezler. Sadece Evren'deki bir şeyin ne olduğunu ifade ederler. O gerçeklerin neden ve nasıl o şekilde olduklarını açıklayan bilgi bütünleri teorilerdir.

Sonuç olarak; evrim kanıtlanmış, varlığından emin olduğumuz bir gerçektir. Evrim Teorisi ise, bu temel doğa yasasını açıklayan bilimsel bilgiler bütünüdür.

Tartışmaktan bıktım diyorsun ama bu noktayi bilmiyorsun. Hala kendi bildiğini okuyorsun kaç defa sana izah ettim.


Teoriler kanitlanmasa çürür gider, teori kavramini yanlış bildiğin için sürekli aynı şeyi söylüyorsun.
 
Peki "İnsanların maymunlardan evrimleşmesi" evrim teorisi midir ve bilimin gelişmesiyle çürütülme ihtimali var mıdır? @BERWAR cevaplarsan sevinirim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı