Kurban kesiyorken ne hissediyorsunuz?

Normalde keyifle et tüketen bir insanım. Kurban kesilirken gördüğümde uzun bir zaman et yiyemiyorum. Eğer dünyada tek başıma kalsaydım vejeteryan olurdum herhalde. Veya sadece hayvansal ürün ve balık ile beslenirdim. Hissettiklerim bunlar.
Balık et değil yani? Havuçlar canlanıp balık olmuş haklısın.
 
Balık et değil diye birşey söylemedim. Kurban kesilirken hayvana baktığımda hissettiklerimi söyledim. İddia ettiğim birşey yok, sen bayağı yanlış anlamışsın.
Hocam canlı canlı balıklar tutuluyor ölüyorlar. Onun yerine hayvan keser kavurma yaparım. Kavurma farklı kavurma çok güzel kavurma yiyin.
 
Allah'ın emri diyerek nasıl can alıyorsunuz anlamıyorum. Kendiniz de biliyorsunuz bunun acımasızlık, canilik olduğunu. Az sorgulasanız bir yaratıcı bir canlıdan nasıl başka canlıların canını almasını istiyor diye?
Müslüman olmayan müslümana saygı duymuyor, müslüman olan da müslüman olmayana saygı duymuyor. Güzel ülkemin insanları işte.Yine din sohbetine döndüyse affola ama bunun neresi canilik?
 
Hocam canlı canlı balıklar tutuluyor ölüyorlar. Onun yerine hayvan keser kavurma yaparım. Kavurma farklı kavurma çok güzel kavurma yiyin.
İşte ben o hayvanın boğazına bıçağı vuramam. Balığı en fazla ölünce temizlerim, kavurmayı da çok severim, yeter ki bana kesilen hayvanı göstermeyin. :D
 
Müslüman olmayan müslümana saygı duymuyor, Müslüman olan da Müslüman olmayana saygı duymuyor. Güzel ülkemin insanları işte. Yine din sohbetine döndüyse affola ama bunun neresi canilik?

Hocam Müslüman olmayan Müslüman olana saygı göstermez ise açıkcası ben de göstermem güzelce konu açılmış kurban kesilirken ne hissediyorsunuz diye kötü hissediyorum veya bir şey hissetmiyorum veyahutta iyi hissediyorum diyebilir işin içine dini katınca bu şekilde oldu. Saygı gösterene saygı duyulur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı