Çözüldü Kurulum ekranında SSD görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lastarchitect

Hectopat
Merhaba,

Rufus ile hazırladığım Windows 11 24H2 ISO dosyası ile kurulum ekranındayken 2 TB hafızalı NVMe M.2 SSD'imi biçimlendirmek yerine sildim. Sonrasında geri gelmedi. BIOS'ta görünüyor fakat kurulum ekranında yok. Yeniliyorum yok. CMD - diskpart - volume List'de de görünmüyor. Nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cihaz: ASUS Zenbook S14 (2024)

Yardım edebilecek kimse yok mudur ? Hala çözemedim..

GÜNCELLEME

Tekrar merhabalar, kimse cevap vermediği için daha detaylı paylaşmak istedim.

Cihaz: ASUS Zenbook S14 (UX5406 - 2024)
Intel Core Ultra 7 258V (Lunar Lake)

Cihaz dün elime ulaştı, sonrasında geçen sene almış olduğum ve daha önce içerisine Windows 11 kurmuş olduğum Kingston KC3000 2 TB M.2 NVMe SSD'mi bu cihaza taktım. SSD'yi aldığım sıralar birkaç gün kullanmıştım, herhangi bir sorunu yoktu. Rufus 4.6 sürümüyle kendi sitesinden indirdiğim Windows 11 24H2 .ISO'yu hazırladım. Cihazı açarken direkt BOOT menüsüne eriştim. Sanırım kurulumda artık yeni bir arayüz varmış, ancak eski arayüz ile de devam edilebiliyor fakat denedim yaşadığım problem değişmedi. Sonra kurulum ekranında diskleri görüntülediğimiz bölüme gelince ayrılmış alanlar ve SSD'm vardı. Ben önce her zaman ki gibi ayrılmış küçük alanları sildim, sonrasında SSD'mi de direkt silmeyi tercih ettim. Daha önceleri hep öyle yapıyordum ve hemen sıfırlanıp geri geliyordu (biçimlendirmeye alternatif olarak). Fakat bu sefer geri gelmedi...

Şuan da SSD için son durum şu;
BIOS'ta görünüyor. Hatta 'check' diye bir kısım var, orada bir problem görünmüyor.
CMD-diskpart-list disk'te görünmüyor.
BIOS'ta 'clean' gibi bir temizleme kısmı vardı, onu da yaptım bir şey değişmedi.

Şuan kurulum ekranında disk bölümüne geldiğimde önce diskler görünüyor, sonra yenile deyince hepsi gidiyor ve hiçbir şey kalmıyor. Sil veya biçimlendir derseniz hata kodu veriyor. Hiçbir şey yapmadan SSD'yi seçip ilerleyeyim derseniz sanki kurulum başlar gibi oluyor 3 sn. sonra "Windows Kur, dağıtım altyapısını yeniden başlatamadı. Windows'u yüklemek için yüklemeyi yeniden başlatın." hatası veriyor.

VMD ile alakalı olabilir diyenler var, bakıyorum benim BIOS'ta açıp kapanacak bir ayar yok. Intel'in sitesinde de son sürüm zaten 10 ve 11. nesil işlemciler için diyor. Benim ki yeni bir mimari. Olsa bile kapatmak zararlı diyenler var. Rapid Storages muhabbeti var.. Kafam çok karıştı inanın. Bilmeden yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Not: BIOS'a bir bakayım dedim ASUS'un sitesinden güncel versiyon varmış onu indirdim, o da .EXE Haliyle BIOS görmüyor ve siteden başka uzantılı indiremiyoruz..

En sağlıklı çözüm hangisi olacaksa o şekilde tarif ederseniz ilerleyeyim, belki 7-8 saat oldu çözüme ulaşamadım.
Yardımlarınızı heyecanla bekliyor olacağım, şimdiden teşekkür ederim.

Değerli üstatlarım sizlerde yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.
@Astiva @Smmmhunter

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Baska bir bilgisayar varsa veya ulaşabiliyorsanız ona takıp biçimlendirin. İsterseniz direkt Windows kurup öyle yeni cihaza takın.
Disk yöneticisi ile halledersiniz. Olmadı diskpart komutları da iş görür. Rehberi var oldukça fazla.

O halde son olarak konuda bahsettiğim VMD veya Rapid Storages çözümlerini önermiyorsunuz hocam doğru mu anlıyorum ?

Şundan soruyorum; ofisimizdeki bilgisayarların hepsi tek slot. Bu işlem için mecburen bir bilgisayarcıya gitmem gerekecek.

Önermiyorum değil, deneyin elbette ama o sorunu vermemesi lazım normalde. Kaynağın VMD olduğunu düşünüyorum pek.

Önermiyorum değil, deneyin elbette ama o sorunu vermemesi lazım normalde. Kaynağın VMD olduğunu düşünüyorum pek.

Yenile dedikçe görünen disklerin komple gitmesi ve sil/biçimlendir denildiğinde hata kodları alınması diskte bir tutarsızlık olduğunu düşündürüyor size sanırım değil mi hocam ?

Linkini verdiğim ISO ile tekrar denermisin?
Rufus 4.5 sürümünü kullanın. Ventoy ile de yazdırabilirsin.

23H2 ile denemek aklıma geldi aslında hocam fakat ASUS e-shopta satın alan biri ürüne yorum yapmış; kesinlikle 24H2 kurun yoksa sürücülerden kaynaklı sıkıntılar yaşarsınız diye. Acaba Rufus 4.5 ile 24H2 mi denesem hocam ?

Rufus 4.5 ve linkini verdiğim ISO ile deneyin. Ventoy ile de yazdırabilirsin.

Yenile dedikçe görünen disklerin komple gitmesi ve sil/biçimlendir denildiğinde hata kodları alınması diskte bir tutarsızlık olduğunu düşündürüyor size sanırım değil mi hocam?

Birazcık öyle sayılır. Sizi oldukça fazla laptop değiştirdiniz yanlış değilsem. Victus aldınız, Omen aldınız ve hepsine KC3000 taktınız. Asıl olayın yine de VMD'ye bağlı olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa internette lunar Lake işlemcili laptoplarda buna sebep olan bir konu görürdüm.

Şuan Rufus 4.5 ile yazdırıyorum hocam. Deneyip sizi bilgilendireceğim.

Harikasınız. Evet dediğiniz gibi bir türlü yüzüm gülmedi laptoplardan yana. Genelde panelleriyle ilgili problem yaşadım. Artık OLED'e geçeyim dedim şimdide bu problem Sağlık olsun bir şekilde çözülür. Ancak diğer cihazlarda da hep bu şekilde diski biçimlendirmek yerine sil diyordum ve bir problem yaşamıyordum. Şimdi @Einstein hocamın dediği gibi Rufus 4.5 ile yazdırıyorum, hızlıca deneyeceğim. Yine olmazsa mecburen sizin dediğinizi yapacağım hocam. Sizleri buradan bilgilendiririm. Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim. @Smmmhunter @Astiva @Einstein

Kıymetli üstatlarım, Rufus 4.5 ile önce 24H2 sonrads 23H2 olmak üzere iki defa denedim. İkinsinde de durum değişmedi. Sanırım problem Rufus veya .ISO kaynaklı değil.

Hatta detay olarak disk ekranından fotoğraflar paylaşayım;

Önce diskler görünüyor,

Sonra sil veya biçimlendirme bu hata,

Sonra yenile deyince bu şekilde her şey gidiyor,

PC'yi tekrar açıp diskler görünüyorken SSD'nin üzerine gelince aşağı sarı ünlemin yanında "Windows 0 diskinin 3 bölümüne yükleme yapamıyor" gibi bir uyarı veriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ona tıklayınca yazan hata;

Sanırım @Astiva ve @Smmmhunter üstatlarımın dediği gibi SSD adam akıllı bir biçimlendirme istiyor şuan. Hissettiğim ve yarım yamalak anladığım bu.

Son düzenleme:

Diskpartta gözükmüyor değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…