Çözüldü Kurulum ekranında SSD görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lastarchitect

Hectopat
Merhaba,

Rufus ile hazırladığım Windows 11 24H2 ISO dosyası ile kurulum ekranındayken 2 TB hafızalı NVMe M.2 SSD'imi biçimlendirmek yerine sildim. Sonrasında geri gelmedi. BIOS'ta görünüyor fakat kurulum ekranında yok. Yeniliyorum yok. CMD - diskpart - volume List'de de görünmüyor. Nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cihaz: ASUS Zenbook S14 (2024)

Yardım edebilecek kimse yok mudur ? Hala çözemedim..

GÜNCELLEME

Tekrar merhabalar, kimse cevap vermediği için daha detaylı paylaşmak istedim.

Cihaz: ASUS Zenbook S14 (UX5406 - 2024)
Intel Core Ultra 7 258V (Lunar Lake)

Cihaz dün elime ulaştı, sonrasında geçen sene almış olduğum ve daha önce içerisine Windows 11 kurmuş olduğum Kingston KC3000 2 TB M.2 NVMe SSD'mi bu cihaza taktım. SSD'yi aldığım sıralar birkaç gün kullanmıştım, herhangi bir sorunu yoktu. Rufus 4.6 sürümüyle kendi sitesinden indirdiğim Windows 11 24H2 .ISO'yu hazırladım. Cihazı açarken direkt BOOT menüsüne eriştim. Sanırım kurulumda artık yeni bir arayüz varmış, ancak eski arayüz ile de devam edilebiliyor fakat denedim yaşadığım problem değişmedi. Sonra kurulum ekranında diskleri görüntülediğimiz bölüme gelince ayrılmış alanlar ve SSD'm vardı. Ben önce her zaman ki gibi ayrılmış küçük alanları sildim, sonrasında SSD'mi de direkt silmeyi tercih ettim. Daha önceleri hep öyle yapıyordum ve hemen sıfırlanıp geri geliyordu (biçimlendirmeye alternatif olarak). Fakat bu sefer geri gelmedi...

Şuan da SSD için son durum şu;
BIOS'ta görünüyor. Hatta 'check' diye bir kısım var, orada bir problem görünmüyor.
CMD-diskpart-list disk'te görünmüyor.
BIOS'ta 'clean' gibi bir temizleme kısmı vardı, onu da yaptım bir şey değişmedi.

Şuan kurulum ekranında disk bölümüne geldiğimde önce diskler görünüyor, sonra yenile deyince hepsi gidiyor ve hiçbir şey kalmıyor. Sil veya biçimlendir derseniz hata kodu veriyor. Hiçbir şey yapmadan SSD'yi seçip ilerleyeyim derseniz sanki kurulum başlar gibi oluyor 3 sn. sonra "Windows Kur, dağıtım altyapısını yeniden başlatamadı. Windows'u yüklemek için yüklemeyi yeniden başlatın." hatası veriyor.

VMD ile alakalı olabilir diyenler var, bakıyorum benim BIOS'ta açıp kapanacak bir ayar yok. Intel'in sitesinde de son sürüm zaten 10 ve 11. nesil işlemciler için diyor. Benim ki yeni bir mimari. Olsa bile kapatmak zararlı diyenler var. Rapid Storages muhabbeti var.. Kafam çok karıştı inanın. Bilmeden yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Not: BIOS'a bir bakayım dedim ASUS'un sitesinden güncel versiyon varmış onu indirdim, o da .EXE 💆‍♂️ Haliyle BIOS görmüyor ve siteden başka uzantılı indiremiyoruz..

En sağlıklı çözüm hangisi olacaksa o şekilde tarif ederseniz ilerleyeyim, belki 7-8 saat oldu çözüme ulaşamadım.
Yardımlarınızı heyecanla bekliyor olacağım, şimdiden teşekkür ederim.

Değerli üstatlarım sizlerde yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.
@Astiva @Smmmhunter

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Baska bir bilgisayar varsa veya ulaşabiliyorsanız ona takıp biçimlendirin. İsterseniz direkt Windows kurup öyle yeni cihaza takın.
Baska bir bilgisayar varsa veya ulaşabiliyorsanız ona takıp biçimlendirin. İsterseniz direkt Windows kurup öyle yeni cihaza takın.

Hocam tam olarak söylediğiniz gibi halletmiş olduk. Bilgisayarcıya gittim mecburen, önce illa Ventoy ile kurmayı önerdi. Denedik olmadı yine aynı hata. Sonrasında SSD'yi çıkartıp masaüstüne aldık sorunsuz gördü, akabinde diskpart yoluyla diski sildi. Tekrar cihaza taktık, yine aynı hata. Sonra sizin ve @Smmmhunter hocamın söylediği aklıma geldi, masaüstünde Ventoy ile 23H2 kurduk, 10 dakika içerisinde tertemiz kuruldu ve kurulum biter bitmez kapatıp diski laptopa geçirdik. Misler gibi açıldı çok şükür. Sorunun neden olduğunu anlayamasakta bir şekilde halletmiş olduk sizlerin sayesinde, tekrar teşekkür ederim.

Yalnızca aklıma şu takıldı;

Bypass'lı kurulum yaptık internet bağlantım yok seçeneği ile. Ve masaüstü gelir gelmez kapattık. Yinede o taktığımız bilgisayara göre herhangi bir driver yüklenmiş olma ihtimali var mıdır ? Yani şimdi birazdan bilgisayarı açıp önce 24H2'yi yükleyip windows içinden yükselteceğim ve güncellemeleri öyle yapacağım direkt 24H2'ye uygun driverlar insin diye. Başka bakmam gereken bir şey var mıdır içimin rahat olması için ?

Windows içinde format atabilirsiniz aklınız kalırsa. Bir USB'ye ihtiyaç duymuyor, telefon sıfırlar gibi kendi hallediyor.

Windows içinde format atabilirsiniz aklınız kalırsa. Bir USB'ye ihtiyaç duymuyor, telefon sıfırlar gibi kendi hallediyor.

Bu yöntem tüm geçmiş driver ve kayıtlarıda temizliyor o halde. Nasıl yapabilirim peki hocam ?

Sizce önce hemen internete bağlanıp 24H2'yi indirip yükseltip öyle mi sıfırlayayım ? Yoksa önce sıfırlama yapıp öyle mi yükselteyim ?

Bu yöntem tüm geçmiş driver ve kayıtları da temizliyor o halde. Nasıl yapabilirim peki hocam?

Sizce önce hemen internete bağlanıp 24H2'yi indirip yükseltip öyle mi sıfırlayayım? Yoksa önce sıfırlama yapıp öyle mi yükselteyim?

Siliyor her şeyi evet. İster 24H2 yapın ister yapmayın, fark etmez.

Bu yöntem tüm geçmiş driver ve kayıtlarıda temizliyor o halde. Nasıl yapabilirim peki hocam ?

Sizce önce hemen internete bağlanıp 24H2'yi indirip yükseltip öyle mi sıfırlayayım ? Yoksa önce sıfırlama yapıp öyle mi yükselteyim ?
Direkt 24H2'ye yükseltme yapabilirsiniz. Daha sonra Ayarlar'dan Kurtarma kısmından sıfırlayabilirsiniz.

Siliyor her şeyi evet. İster 24H2 yapın ister yapmayın, fark etmez.

Vaktinizi ayırıp tek tek cevap verdiğiniz için size ve diğer arkadaşlara tekrar teşekkür ederim hocam. Başınızı ağrıttım, iyi ki varsınız.

Sevgiler.

@Astiva @Smmmhunter @Einstein

Hocam 😔 bu sefer de az önce 24H2'yi. ISO'nun içerisindeki setuptan yüklerken %10'lara kadar geldi sonra mavi ekran hatası geldi ve kapandı. Şu an yalnızca BIOS'ta açılıyor bilgisayar. Ve işin ilginç tarafı SSD şu an BIOS'ta görünmüyor. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Sizin fikirleriniz nedir hocam? 🤦🏻‍♂️ Kusura bakmayın gerçekten size de mahcup oluyorum.

@Astiva @Smmmhunter @Einstein

Son düzenleme:
SSD sağlığını hatırlıyor musun?

Hocam SSD'yi 11-12 ay kadar önce yetkilici satıcıdan aldım, Windows 11 kurulumunu yaptım ve maksimum 1 hafta kullandım. Hiçbir problem yoktu. Kaldırdığım gibi kapalı kutusunda duruyordu. Henüz sıfır diyebiliriz neredeyse.

Başka bir konu açmanız iyi olur. Farklı sebepleri olabilir. Şu an aklıma neyin sebep olabileceği gelmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı