Çözüldü Kurulum Esnasında Görüntünün Gitmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tortorella

Hectopat
Yer
Antalya
[ÇÖZÜLDÜ]

Bugün bilgisayarım için geçirdiğim uykusuz gecelerden birindeyim ve Recep Baltaş'ın yayınladığı rehberde de denildiği gibi öyle hadi pat diye kurayım çalıştırayım değilmiş ML kurmak...

Şimdi ben en son kurulum için usb belleği hazırladım virtualbox ile gerekli programlarda.

Bios ayarlarında AHCI'yi seçemedim çünkü ne zaman seçsem açılış ekranından sonra ilerlemiyor. Sırf AHCI'yi denemek için iki kere BIOS pilini söktüm. AHCI ayarında bilgisayar kesinlikle açılmıyor, açılış ekranında kalıyor. Tekrar düzelttim ve 64bit ayarını yapıp devam ettim.

USB'yi bootable seçtim.

Kurulum ekranına geldim. Öncelikle görsel kuruluma girdim, altta yuvarlak bir şeyler dönmeye başladı fakat bir süre sonra (5-10dk) görüntü gitti...
Monitör de kendini kapattı herhangi bir sinyal alamayınca...
O şekilde biraz bekledim belki düzelir diye ama nafile...

Ben de tekrar kurulum yapayım dedim ve bu sefer kurulum ana menüsünde -v komutu girdim. Yazılar akarken görüntü yine gitti. Yaklaşık 10 dakika sonra...
Tekrar kurulum yaptım... Bu sefer -v -x komutunu girdim... Yine aynısı oldu...

Yazılar kayarken çat diye gidiyor.

Ne yapabilirim şu durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah! Nasıl unuturum yazmayı...

GIGABYTE GA-X48-DQ6
Intel® Core™2 Duo Processor E8400 3.0Ghz
SAPPHIRE VAPOR-X HD 4870 1GB GDDR5 256Bit PCI-E
OCZ Platinum DDR2 1066 MHz 4GB

- - - Güncellendi - - -

Bu arada belirtmeliyim ki, görüntü gitmeden hemen önce gördüğüm bir hata var.

Şöyle yazıyor:

SMC::smcInitHelper ERROR: MMIO regMap == NULL - fall back to old SMC mode

Bu hatanın ardından 4-5 satır daha yazı geliyor ve aniden görüntü gidiyor ( o yazılar malesef çok hızlı geçiyor)

Güncelleme 2:

Yeni bulduğum bir link, muhtemelen bu kodlar işe yarıyor fakat tam olarak anlamıyorum ne konuştuklarını. İngilizce yetersizliği...
http://www.insanelymac.com/forum/topic/291458-error-mmio-regmap-null-fall-back-to-old-smc-mode/

Son düzenleyen: Moderatör:
SORUNU ÇÖZDÜM!

Çok basitmiş... Son satırlarda hızla geçip kapandığı için net göremiyordum fakat son denememde gözüme "Bluetooth" ibaresi çarptı ve aklıma kasaya Bluetooth dongle takılı olduğu aklıma geldi.

Çıkardım ve tekrar denedim, hemen kurulum ekranına attı, klavye ve fare de gayet düzgün çalışıyordu.

Yalnız bu sefer başka bir soruna takıldım. İzninizle onu ayrı konu olarak açıyorum:

https://www.technopat.net/forum/mac...ows-kurulu-yeri-bicimlendirip-mac-kurmak.html

- - - Güncellendi - - -

@talatimac
Zaten o rehbere göre kuruyorum.
Çözümü buldum.
DSDT ile alakası yokmuş.
Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı