Kurye olmak mantıklı mı?

kadir_3620

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yakın bir zamanda motor almayı planlıyorum. Kuryelik yapmış kişiler kendi motorlarıyla kaç para kazanıyorlar ve değer mi? Merak ettiğim sorular bunlar, ona göre motor alacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yakın bir zamanda motor almayı planlıyorum. Kuryelik yapmış kişiler kendi motorlarıyla kaç para kazanıyorlar ve değer mi? Merak ettiğim sorular bunlar, ona göre motor alacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Parası iyi sabırlı biriysen yapılır yoksa ya kaza yaparsın ya biriyle tartışırsın trafikte

Motora kuryelikle başlanmaz ben söyleyeyim. Çok tehlikeli bir şey motor sürmek, iş olarak her gün trafikte kalmak daha riskli.

Trafiği okumayı araba sürücülerinden daha iyi yapıyor olman lazım. En azından motor üstünde 2 sene geçir öyle kuryelik düşün bence.

Hayır, mantıklı değil. Günün 8-12 saati sürekli kaza riskinin olduğu bir işi yapmak, göründüğünden çok daha zor ve mantıksız. İnternette söylenen kazançları elde etmiyorsun. Benzin, bakım, arıza, vergi, bağkur derken ayda 3-4 gün çalışmayıp uzun saatler çalışsan bile elde kalan para normal bir işte kazanacağın para kadar veya bir tık üstüdür. Soğuk havalar, yağışlı havalar hem insani çalışma koşullarının dışında hemde kaza riskini çok daha arttıran şeyler. Çaresiz, borç batağında, işsiz vb. değilsen uzak durmanı tavsiye ederim.

Kurye olmak zordur. Öncelikle motor sürüyorsun ve trafikte motorlar pek fark edilmiyor. Motorculara karşı da genel ön yargı var ve çalıştığın kadar para alırsın. Eğer iyi para almak istiyorsan 7 gün boyunca en az bir 10 saat civarında çalışman gerekir.

Yeni konular

Geri
Yukarı