Kuryelik zor mu?

tentaroza

Hectopat
Daha fazla  
18 yaşında kurye olmayı düşünüyorum ama merak ettiğim konular var;
1. Bursa'dayım ve paket alırken diğer kuryelerle bir sorun yaşar mıyım? Bu paket benim, o paket benim gibisinden.
2. Kafamıza göre mesai yapabiliyor muyuz?
3. ortalama ne kadar maaşı var?

1.Paket sorunu yaşamazsınız diye düşünüyorum.
2.Kafana göre mesai yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla veya çalıştığın yerde sana mesai koyabilir.
3.Hiç bilmiyorum.

1. Bursa'dayım ve paket alırken diğer kuryelerle bir sorun yaşar mıyım? Bu paket benim, o paket benim gibisinden.
Kışta o mesleğe hiç bulaşma

Kendi işinizi mi yapacaksınız yoksa bir AVM de yada Burger Popeyes gibi şirketlerin bünyesinde mi çalışacaksınız?

- Kendi şirketinizi kurup yapacaksanız, Trendyol, Bikurye, Vale gibi

* Size verilen uygulamadan paket kabul ediyorsunuz. Aynı paketi 2 kişi alamaz. Bir havuz düşünün siparişler oraya düşüyor ve siz ordan seçiyorsunuz gidip alıp teslim ediyorsunuz. Midyeci gibi köşe kavgası yok, sormak istediğiniz bu sanırım :)

* Tam olarak kafanıza göre bir mesai saati yok, sadece çalışma saatlerinizi uygulamada belirtmeniz gerekiyor. 12 saatte çalışabilirsiniz 6 saatte. Ama yinede seçme özgürlüğünüz var evet.

*Kendi bağkurunuzu ödemeniz gerekiyor. Motor masrafları ve yakıt gibi giderleri kediniz ödüyorsunuz haliyle. Yemek masrafları size ait. Bürüt olarak baktığınızda daha çok para kazanıyorsunuz. Tabi bunu içinden giderleri çıkarttığınız zaman elinizde kalan biraz da sizin tutumunuza ve performansınıza bağlı kalıyor. Allah korusun özellikle bir kazaya karıştınız ve siz suçlu çıkarsanız kötü bir durum.

- Dominos, Yemek sepeti, Burger vs. gibi şirketlere kurye olarak girecekseniz

* Çalıştığınız şirkette belirli bir sayıda kurye arkadaşlarınız olacak. Ekrana düşen siparişler sırasıyla aranızda dağıtılır. Tabi çalıştığınız yerin rahatlığına göre sipariş seçebilirsiniz. Burda bazı sorunlu tipler sorun yaratabiliyor ama firma genelde buna bir düzen getirdiği için sorun yaşamazsınız.

* Çalışma saatleri çalıştığınız yere göre değişir. Genelde 3 vardiya çalışıyorlar. Haftalık izinler de her hafta değişir, birçok yerde böyle. Bu hafta Pazartesi tatiliniz olur, bir sonraki hafta Çarşamba gibi. Burada ki dez avantaj bazen arkadaşlarınız gelmediği zaman size çok fazla paket düşme ihtimali oluyor. Çünkü gelen siparişleri götürecek kurye sayısı zaten sınırlı. Sıkışma gibi durumlarda bu size ekstra yük olabiliyor ve buda tek seferde 3-4 paket alıp çıkmanıza neden olabiliyor. Müşteri karşısına 4. paket götürürken çıktığınızda ki o yüz ifadelerini hiç beğenmeyeceksiniz :D

* Sabit bir maaş ve aylık paket sayınıza göre primler kazanırsınız. Alabilirseniz de bahşişler cabası. Kendi motorunuz ile bu işi yaptığınızda kesinlikle daha fazla para kazanırsınız. Tabi bununla birlikte risklerde artar. Herhangi bir kaza durumunda çoğunlukla şirketler kaza masraflarını karşılıyor. Çünkü motorlar kaskolu. Tabi burada şuna dikkat edin, siz gidip bir köşe ızgaracıda paket servisi yaparsanız kaza durumunda size ödetme ihtimalleri çok daha yüksek :D Ama kurumsallaşmış firmalar bunu yapmıyor.

Özet olarak;

Kendi motorunuz ile bu işi yapacaksanız = Risk + Para
Bir firmaya girip orada kuryelik yapacaksanız = Daha az risk + daha az para.

Kuryelik yapılır yapılmaz diyemem. Çünkü bu işten de para kazanan birsürü genç arkadaşlarımız ve abilerimiz ablalarımız var. Her mesleğin + ları ve - leri olur. Herkes parasını bir şekilde bir yerden kazanır. Ben üniversite sonrası pandemi döneminde 10 ay moto kuryelik yaptım. Bunun bir kısmı Kasım-Aralık-Ocak-Şubat aylarına denk geldi. Öncesinde Ofis ortamlarında da çalıştım ve şuanda da Otomasyon sektöründe çalışıyorum. Yani hayatımın her döneminde yaptığım farklı işlerden zevk aldım. Hiçbiri içinde pişman olmadım. Seçim sizin talepleriniz doğrultusunda her zaman değişir.

Sağlıcakla sürün :)

Son düzenleme:
Kendi işinizi mi yapacaksınız yoksa bir AVM de ya da burger popeyes gibi şirketlerin bünyesinde mi çalışacaksınız?

- Kendi şirketinizi kurup yapacaksanız, Trendyol, bikurye, vale gibi.

* Size verilen uygulamadan paket kabul ediyorsunuz. Aynı paketi 2 kişi alamaz. Bir havuz düşünün siparişler oraya düşüyor ve siz oradan seçiyorsunuz gidip alıp teslim ediyorsunuz. Midyeci gibi köşe kavgası yok, sormak istediğiniz bu sanırım :)

* Tam olarak kafanıza göre bir mesai saati yok, sadece çalışma saatlerinizi uygulamada belirtmeniz gerekiyor. 12 saatte çalışabilirsiniz 6 saatte. Ama yine de seçme özgürlüğünüz var evet.

*Kendi bağkurunuzu ödemeniz gerekiyor. Motor masrafları ve yakıt gibi giderleri kediniz ödüyorsunuz haliyle. Yemek masrafları size ait. Brüt olarak baktığınızda daha çok para kazanıyorsunuz. Tabii bunu içinden giderleri çıkarttığınız zaman elinizde kalan biraz da sizin tutumunuza ve performansınıza bağlı kalıyor. Allah korusun özellikle bir kazaya karıştınız ve siz suçlu çıkarsanız kötü bir durum.

- Dominos, yemek sepeti, burger vs. gibi şirketlere kurye olarak girecekseniz.

* Çalıştığınız şirkette belirli bir sayıda kurye arkadaşlarınız olacak. Ekrana düşen siparişler sırasıyla aranızda dağıtılır. Tabii çalıştığınız yerin rahatlığına göre sipariş seçebilirsiniz. Burada bazı sorunlu tipler sorun yaratabiliyor ama firma genelde buna bir düzen getirdiği için sorun yaşamazsınız.

* Çalışma saatleri çalıştığınız yere göre değişir. Genelde 3 vardiya çalışıyorlar. Haftalık izinler de her hafta değişir, birçok yerde böyle. Bu hafta pazartesi tatiliniz olur, bir sonraki hafta çarşamba gibi. Burada ki dezavantaj bazen arkadaşlarınız gelmediği zaman size çok fazla paket düşme ihtimali oluyor. Çünkü gelen siparişleri götürecek kurye sayısı zaten sınırlı. Sıkışma gibi durumlarda bu size ekstra yük olabiliyor ve bu da tek seferde 3-4 paket alıp çıkmanıza neden olabiliyor. Müşteri karşısına 4. paket götürürken çıktığınızda ki o yüz ifadelerini hiç beğenmeyeceksiniz :D

* Sabit bir maaş ve aylık paket sayınıza göre primler kazanırsınız. Alabilirseniz de bahşişler cabası. Kendi motorunuz ile bu işi yaptığınızda kesinlikle daha fazla para kazanırsınız. Tabii bununla birlikte risklerde artar. Herhangi bir kaza durumunda çoğunlukla şirketler kaza masraflarını karşılıyor. Çünkü motorlar kaskolu. Tabii burada şuna dikkat edin, siz gidip bir köşe ızgaracıda paket servisi yaparsanız kaza durumunda size ödetme ihtimalleri çok daha yüksek :D ama kurumsallaşmış firmalar bunu yapmıyor.

Özet olarak;

Kendi motorunuz ile bu işi yapacaksanız = risk + para.
Bir firmaya girip orada kuryelik yapacaksanız = daha az risk + daha az para.

Kuryelik yapılır yapılmaz diyemem. Çünkü bu işten de para kazanan bir sürü genç arkadaşlarımız ve abilerimiz ablalarımız var. Her mesleğin +ları ve -leri olur. Herkes parasını bir şekilde bir yerden kazanır. Ben üniversite sonrası pandemi döneminde 10 ay moto kuryelik yaptım. Bunun bir kısmı Kasım-aralık-ocak-şubat aylarına denk geldi. Öncesinde ofis ortamlarında da çalıştım ve şu anda da otomasyon sektöründe çalışıyorum. Yani hayatımın her döneminde yaptığım farklı işlerden zevk aldım. Hiçbiri içinde pişman olmadım. Seçim sizin talepleriniz doğrultusunda her zaman değişir.

sağlıcakla sürün :)

Teşekkürler 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı