Kuşumu elimden alacaklar

Babana şikayet et. Eğer kafesi yoksa kafes al annen etrafı kirlettiği için kızıyor olabilir. Ya da bir petshopa ver ücretsiz olarak bakabilecek birisine sahiplendirsinler. Simurg kuş yuvası derneğine başvur. Burada yazdıklarını onlara da anlat. Sana yardımcı olmaya çalışacaklardır.
 
Herkese merhaba. Benim yumurtalıktan beri baktığım muhabbet kuşumu yarın başkasına verecekler. Bu kuş bizim evde, doğdu babası kuş 4 günlükken yavruyu dövmeye başlayınca babasını ayırdım ve kuşu dişi kuşla ben besledim. Maalesef ki ayağının yarısı yoktu ama yine de kuş çok hareketli ve çok zeki bir kuştu annesi.

Kuşu 25 günlükken yuvadan atınca onu ayrı kafese aldım yem kırmayı öğrettim ve şırıngayla su verdim 35 günlük olunca ürettiğim diğer kuşları sattık ama maalesef benim baktığım kuş ayağındaki sakatlık yüzünden vermedik. Kuş 42 günlük olunca kendi kendini beslemeye başladı. Onu çok sevdiğim için hep ilgilendim konuşmayı öğretmeye çalıştım şarkı söyledim -şarkı söyleyince hep omzumda uyurdu- ve hep hep ilgilendim.

Ama annem bugünlere kadar getirdiğim kuşu ben okuldayken komşusuna vermeye çalıştı. Annemin kuşu vereceği kişi önceden balık bakmış ama hepsi ölmüş. Sultan papağanı bakmışlar o da ölmüş. Bugün odama geldiğimde ne göreyim 2 tane velet benim kuşu dürtüyorlar onları odamdan çıkardım kuşumda bundan rahatsızlanmıştı sonra anneme söylemişler annem gelince bakmalarına izin verdi. O çocuklar kuşun sahibi yanlarındayken bile kuşu dürtme cesaretini nereden buluyorlardı anlamıyordum ama arkadaşlar sizce kuşa sahibibnin yanında böyle davranan 2 velet evde kimse yokken kuşa ne yapar siz düşünün. Yarın annem ben okuldayken galiba kuşumu verecek ben de elimden ne geliyorsa yapacağım. Arkadaşlar lütfen sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa onları uyarın. Çocuğun eline hiçbir halukarda bırak kuşu bir canlı karınca bile verilmemeli, hele ki o çocuk çok yaramaz iki oğlansa. Ben ne yapacağımı bilmiyorum inşallah kuşumu kurtarabilirim.😔😞
Kuşun resmi :(
Çok kötü bir durum hissini biliyorum. Kuşu vermeyin hocam ne yapabiliyorsanız yapın ama vermeyin.
 
Bence bedavadan vermeyin, satın. Kaça satsanız kar.
Oyuncak değil o, ne demek kaça satsanız kâr? Siz duygusuz birisiniz galiba? Hasta kuşa bakmış ve ayrılmak istemiyor. Ve sen burda para konusu açıp kendini haklı sanıyorsun. Ne diyeyim aramızda sizin gibi duygusuzlarda varmış.
 
Babana şikayet et. Eğer kafesi yoksa kafes al annen etrafı kirlettiği için kızıyor olabilir. Ya da bir petshopa ver ücretsiz olarak bakabilecek birisine sahiplendirsinler. Simurg kuş yuvası derneğine başvur. Burada yazdıklarını onlara da anlat. Sana yardımcı olmaya çalışacaklardır.

Hocam petshop çözüm olmaz bence.
Kuzenimin orada bir çocuk var ailesi yavru kedi almış ona.
Çocuk kediye yapmadığını bırakmıyor ama sonuç olarak çocuk yani. Ailesi bildiğiniz bir canı ona oyuncak olarak almış.
 
Hayvanları, özellikle küçük olan hayvanları oyuncak niyetine alıp çocuğuna veren ailelerden nefret ederim umarım komşunuz öyle bir aile değildir. Vermemeniz lazım asla, 2 küçük çocuk ne yaptığını bilemez o kuş ile.

Hocam ailesi çok çok iyi bakacak olsa bile sonuç olarak çocuk o.
Bir şekilde öldürür yani kesin olarak ölür o kuş.

7/24 kuşa mı bakacak ailesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı