"Kusursuz arkadaş ararsan yalnız kalırsın"

Xeon Bey

Picopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
253
Çözümler
1
Yer
Anakart'ta ekran kartı ile cebelleşiyor
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Beni sevmeyen kötü huyları olan arkadaşlarla oturmaktansa ben şahsen yalnız takılmayı isterdim. Ama yanlızlıktansa daha iyi arkadaşlar aramak bence daha mantıklı ve eninde sonunda o aradığınız insanı bulabilirsiniz bence. Üsluplu bir şekilde sizi tartışmaya davet ediyorum.
 
Kusursuz arkadaş aradığım yok, aslına bakarsak arkadaş arama çabasına giriştiğim yok çünkü genelde rastlantı sonucu edinilen arkadaşlıklar daha kalıcı oluyor. Aramakla elde edilen ve o doğrultuda kurulan, temeli zayıf arkadaşlık ilişkilerinin durumunu ise halihazırda görüyoruz zaten.

Arayarak arkadaş edinme çabasına girişmek; bir anlık çocuksu hevesin esirinde, cılız adımlar atarak donkişotluk yapmaktan öte değil.
 
Son düzenleme:
İnsan, sosyal bir varlıktır. Elbette herkes kusursuz, eksiksiz olamaz. Önemli olan birbirimizin açıklarını kapatabilmek. Herkesi iyi veya kötü yönleriyle kabul etmek lâzım.

Ha, çevremizin kaliteli, düzgün ve temiz insanlardan oluşmasını istiyorsak da buna göre arkadaşlarımızı seçeceğiz. Sosyalliğin de insan için zorunlu ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
 
Çok güvendiğim, kardeşim gibi gördüğüm 1 tane bile dostum yok. Hepsi okulda ortamın içinde konuştuğum arkadaşlar. İşte ödev zamanı birbirimize yardım ederiz en fazla. Bazenleri böyle 4-5 yaşından şimdiye kadar dostluk kurmuş arkadaşlıklar görüyorum ve çok özeniyorum. Zira hayatımda hiç öyle bir şey yaşamadım. Hep yalnızlık içinde büyüdüm. Ailem var sadece yanımda, başka kimse yok.
 
Eğer bir arkadaşına gerçekten değer verirsen, onun kusursuz olması gerekmez mi? Şahsen iki tane en yakın arkadaşım var, ve bana göre onlar dünyanın en kusursuz insanları. Yani kusurdan kastınız ne bilmiyorum ama davranışlarından, görünüşlerine kadar mükemmeller.
 

Geri
Yukarı