"Kusursuz arkadaş ararsan yalnız kalırsın"

Arkadas - sevgili diye bir sey yok.
Cekirdek aile disindakilerin hepsi yalan; sifati ne olursa olsun.
 
Çok güvendiğim, kardeşim gibi gördüğüm 1 tane bile dostum yok. Hepsi okulda ortamın içinde konuştuğum arkadaşlar. İşte ödev zamanı birbirimize yardım ederiz en fazla. Bazenleri böyle 4-5 yaşından şimdiye kadar dostluk kurmuş arkadaşlıklar görüyorum ve çok özeniyorum. Zira hayatımda hiç öyle bir şey yaşamadım. Hep yalnızlık içinde büyüdüm. Ailem var sadece yanımda, başka kimse yok.
Daha kötüleri de var senden. 😔
 
Bir insanı severseniz kusurlarını görmezsiniz, sevmezseniz her şeyi küsur gibi gelir gözünüze. Olay tamamiyle bundan ibaret. Kusursuz kimse yoktur, kusurları görmeyen kimseler vardır. Çok uzun süredir arkadaşım, eşim, dostum yok. En büyük sebebi artık insanlara karşı pek sevgi beslemiyor olmam. Sevgi beslemeyince her şeyi size küsur geliyor ve yoruyor sizi.
 
Beni sevmeyen kötü huyları olan arkadaşlarla oturmaktansa ben şahsen yalnız takılmayı isterdim.

Sana zararı olmayan kimseyi hayatından çıkarmak zorunda değilsin. Kötü huyları olan birisinin zararı yoksa illa hayatından çıkarmalısın diye bir kanun yok. Herkes özgürdür ve kim ne yaparsa kendine yapar.

Daha iyi arkadaşlar aramak bence daha mantıklı ve eninde sonunda o aradığınız insanı bulabilirsiniz bence

Arkadaşlık, dostluk maalesef aranarak bulunmuyor. Hiç ummadığın sohbet ettiğin kişiler yarın çok büyük dostun olabiliyor. Kimin sende nasıl bir iz bırakacağına karar veremediğin gibi arkadaşında aranarak bulunamayacağına eminim.

Lise arkadaşım, 7 senelik dostumla yollarımızı ayırdık. Canımdan can gitti arkadaşlığımız biterken. Kavga, tartışma, aksiyon ile başladı arkadaşlığımız. Sonrasında gerçekten kardeş olduk. Günlerce, saatlerce çok güzel vakit geçirdik. Hiç ummazdım bu kadar büyük bir arkadaşımın, dostumun olacağını. Yolu bahtı açık olsun. Arkadaş kelimesini okuyunca aklıma geldi duygulandım. Allah razı olsun konu sahibi. 🙂
Uzun lafın kısası arayarak değil ansızın kimin dost kimin düşman olduğu belli oluyor.
 
Bence arkadaşlık kusur aranacak kadar değerli bir şey değildir. Büyük bölümü çıkar ilişkisi üzerine kuruludur. Herkesten arkadaş olur ama herkesten dost olmaz.
 
Eninde sonunda o gerçek dostu bulursun ama gerçek bir dosta ihtiyaç duyduğun gençlik dönemlerinde yalnız kalmak gerçekten insana çok kötü hissettiriyor. Özellikle çoğu kişiye karşı çok iyimser davrandığın halde beraber çok güldüğün kişilerin senin onları kendine çok yakın görürken onların seni dost olarak görmemesi, birlikte vakit geçirmek için sürekli senin uğraşman insana dışlanmışlık ve kendisinin aptal ve boş bir insan olduğunu hissettiriyor.
 
Arkadaş edinmek istemiyorum. Yaptığım her iş benim fikrim olsun, karşılaştırılmayayım. Arkamdan iş çevirdi zaten en son kardeşim diyebileceğim insan. Arkamdan iş yapacak birinin elinde ölmek istemem. Yalnız ölürüm pir ölürüm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı