Kusursuz sırt antrenmanı önerisi

Daha fazla  
Kusursuz sırt antrenmanı önerir misiniz? Alt sırt üst sırt kanat ve trapezleri geliştirecek şekilde. Hepsinde 2 set tükenişe gitmeye çalışacağım teşekkürler şimdiden.

Kusursuz sırt antrenmanı önerir misiniz? Alt sırt üst sırt kanat ve trapezleri geliştirecek şekilde. Hepsinde 2 set tükenişe gitmeye çalışacağım teşekkürler şimdiden.

Alt sırt- Hyperextension
Üst sırt- Barbell row
Kanat- Lat Pulldown
Trapez- Shrug
Lat Pulldown'da kanat için daha geniş tutulabilir ama ben tercih etmiyorum çünkü ROM'dan kısıyor ve hareket zorlaşıyor. Serçe parmağım barın aşağı bükülmeye başladığı yere denk gelecek şekilde tutuyorum hem ROM uzun hem kanatlara çok iyi vuruyor.

Alt sırt- Hyperextension
Üst sırt- Barbell row
Kanat- Lat Pulldown
Trapez- Shrug
Lat Pulldown'da kanat için daha geniş tutulabilir ama ben tercih etmiyorum çünkü ROM'dan kısıyor ve hareket zorlaşıyor. Serçe parmağım barın aşağı bükülmeye başladığı yere denk gelecek şekilde tutuyorum hem ROM uzun hem kanatlara çok iyi vuruyor.
Teşekkürler

Sırt programım var ancak dün göğüs- önkol çalıştım bugün sırt günüm önkol çalışması sıkıntı olurmu hiç denedinizmi önce sırt arka kol yapsam diğer gün önkol denk geliyor araya eğer çok problem olmazsa devam edeceğim.

Çift bölge split sadece pazar off

Alt sırt- Hyperextension
Üst sırt- Barbell row
Kanat- Lat Pulldown
Trapez- Shrug
Güzel program bide tek kolla çekilen bişey vardı salonda dambıl row’un makinalı haliydi sanırım oda yapılabilir.

Hocam sırt gününden önce veya sonraki gün önkol çalışmasına fikriniz nedir ?

Sırt programım var ancak dün göğüs- önkol çalıştım bugün sırt günüm önkol çalışması sıkıntı olurmu hiç denedinizmi önce sırt arka kol yapsam diğer gün önkol denk geliyor araya eğer çok problem olmazsa devam edeceğim.

Çift bölge split sadece pazar off

Güzel program bide tek kolla çekilen bişey vardı salonda dambıl row’un makinalı haliydi sanırım oda yapılabilir.

Hocam sırt gününden önce veya sonraki gün önkol çalışmasına fikriniz nedir ?
Dediğiniz hareket şu galiba. Ben de yapıyorum onu üst sırta manyak vuruyor eğer buysa. Sonra çalışmakta bir sıkıntı yok biceps sırtta sonraki gün yorgun olacak kadar çalışmıyor değişken bir şey tabii ama bir sıkıntı yok. Önceki gün çalışmak soru işareti oluşturabilir dün biceps çalıştım biceps ağrıyor sırt etkilenir mi diye. Eğer bayağı ağrıyor ve yorgunsa sırtta performans düşebilir.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-09_193348933.png
    resim_2024-08-09_193348933.png
    271 KB · Görüntüleme: 18
machine pulldown
neutral pulldown
machine seated cablo row
machine veya barbell row
ve de deadlift

Ayrıca sırt günü ön - arka kol da çalış ayrıca bu kadar büyük kas grubunu bir kaç hareket ile çalıştıramazsın ve de 3-4 set yapmanı öneririm.

Machine pulldown
Neutral pulldown
Machine seated cablo row
Machine veya barbell row
Ve de deadlift

Ayrıca sırt günü ön - arka kol da çalış ayrıca bu kadar büyük kas grubunu birkaç hareket ile çalıştıramazsın ve de 3-4 set yapmanı öneririm.

Çalıştırabilirsin. Her bölgeye vuracak 1'er hareketle 2 set RIR 0-1 yeter de artar. 5 hareket sırt 4 set günde 20 set sırt demek oluyor. Bir de üstüne ön-arka kol çalışılsa antrenman bitmez sinir sistemini yorar toparlanma süreni uzatırsın. Haftada 2 olsa haftada 40 set sırt çok fazla

Çalıştırabilirsin. Her bölgeye vuracak 1'er hareketle 2 set rır 0-1 yeter de artar. 5 hareket sırt 4 set günde 20 set sırt demek oluyor. Bir de üstüne ön-arka kol çalışılsa antrenman bitmez sinir sistemini yorar toparlanma süreni uzatırsın. Haftada 2 olsa haftada 40 set sırt çok fazla.

Ne demek çalıştırabilirsiniz vücudun en büyük kas grubundan biri olan sırtı 2'şer set ve 2 hareket ile geliştirmek imkansız neredeyse ayrıca sen büyük kas grubunun yanın da çalışan diğer kas gruplarını da girer isen örneğin göğüs de omuz ya da sırtta ön arka kol gibi anteranmanın uzun olması gayet normal ki çok abartı saatlere kalmayıp salon boş iken gider isen 1 saat sürer en fazla aynı hareketleri ben de kullanıyorum yeni başlayan adama bille sırtta en az üç hareket verilir üçer setten ben amatör biri dışın da 3 hareketin altına düşen birisini görmedim sırtta.

Ne demek çalıştırabilirsiniz vücudun en büyük kas grubundan biri olan sırtı 2'şer set ve 2 hareket ile geliştirmek imkansız neredeyse ayrıca sen büyük kas grubunun yanın da çalışan diğer kas gruplarını da girer isen örneğin göğüs de omuz ya da sırtta ön arka kol gibi anteranmanın uzun olması gayet normal ki çok abartı saatlere kalmayıp salon boş iken gider isen 1 saat sürer en fazla aynı hareketleri ben de kullanıyorum yeni başlayan adama bille sırtta en az üç hareket verilir üçer setten ben amatör biri dışın da 3 hareketin altına düşen birisini görmedim sırtta.

Ben 2 hareket demedim zaten nerede 2 hareket yazmışım? Sırtın her bölgesine 1'er hareket yazmışım? 5 hareket de zaten fazla. Üstüne bir de her birinden 3-4 set boş hacim.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı