Kutusu açılmış telefon iade edilir mi?

aslı_yldz1

Femtopat
Daha fazla  
Annem için Camon 20 Pro almıştım. Bende de M34 vardı. İndirimi bittiği için onu tercih etmiştim. Kamerasini pek beğenmedim. Yakinlastirinca renkler iyi değil gibi ve ayrıntılari kötü gibi geliyor bana. Alalı bir gün oldu. İadesi olur mu?

IMG_20241214_120516_HDR~2-min.jpg

IMG_20241214_120259_HDR~2.jpg

6052 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda tüketicilere mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

6052 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda tüketicilere mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.
Mağazadan değil internetten almıştım.
Aynı şartlar mi geçerli

Mağazadan değil internetten almıştım.
Aynı şartlar mi geçerli.

Kuvvetle muhtemel lakin tam anlamıyla emin değilim. Çünkü aynı Türkiye Garantili cihaz olduğu için satın aldığınız yerde de geçerli olması muhtemeldir. Keşke Teknosa veya MediaMarkt tarzı satış noktalarından önce telefonu orada gözlemleseydiniz. Veya ürün inceleme videolarına bir göz atsaydınız belki daha iyi bir tercihte bulunabilirdiniz. Bu arada bir cihaz satın alırken ürün özelliklerini inceleminizi öneririm zira bu tarz durumları yaşamanız muhtemeldir. Ayrıca şuna da değinmek istiyorum ki, cihazın kamerasının normalde daha iyi olduğunu, ama size gelen ürünün kamerasında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız garanti hakkınızı kullanmanızı öneririm. Böyle bir durum varsa kutulayıp gönderebiliyorsunuzdur.

Kuvvetle muhtemel lakin tam anlamıyla emin değilim. Çünkü aynı Türkiye Garantili cihaz olduğu için satın aldığınız yerde de geçerli olması muhtemeldir. Keşke Teknosa veya MediaMarkt tarzı satış noktalarından önce telefonu orada gözlemleseydiniz. Veya ürün inceleme videolarına bir göz atsaydınız belki daha iyi bir tercihte bulunabilirdiniz. Bu arada bir cihaz satın alırken ürün özelliklerini inceleminizi öneririm zira bu tarz durumları yaşamanız muhtemeldir. Ayrıca şuna da değinmek istiyorum ki, cihazın kamerasının normalde daha iyi olduğunu, ama size gelen ürünün kamerasında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız garanti hakkınızı kullanmanızı öneririm. Böyle bir durum varsa kutulayıp gönderebiliyorsunuzdur.
Mağazada o modeli yoktu galiba. Bide mağazada çekilen fotoğraflar,manzara fotoğraflarıyla bir olmuyor maalesef. Şansımı deneyeceğim.

Mağazada o modeli yoktu galiba. Bir de mağazada çekilen fotoğraflar, manzara fotoğraflarıyla bir olmuyor maalesef. Şansımı deneyeceğim.

Türkiye'de internetten satın alınan ürünlerde mesafeli satış sözleşmesi kapsamında, tüketicilere 14 gün içerisinde koşulsuz cayma hakkı tanınır. Bu hak, ürünün beğenilmemesi, beklentiyi karşılamaması gibi nedenlerle kullanılabilir ve fotoğrafların renkleri ile ilgili şikayetiniz de bu kapsama girebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

Cayma Hakkını Kullanmak İçin Şartlar:

1. Ürün Fiziksel Olarak Hasar Görmemiş Olmalı: Ürün, size ulaştığı gibi eksiksiz ve kullanılabilir durumda olmalı. Aşırı bir kullanım durumu varsa (örneğin cihazda çizikler, darbe izleri) satıcı bunu kabul etmeyebilir.
  2. Orijinal Ambalaj ve Aksesuarlar: Ürünü iade ederken tüm orijinal aksesuarlar ve ambalajı eksiksiz şekilde göndermelisiniz.
  3. 14 Gün Süresi: Siparişi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde cayma hakkınızı kullanmalısınız. Bu süreyi aşarsanız cayma hakkınız sona erer.

Nasıl İşlem Yapılır?

1. Satın aldığınız platformun (örneğin Hepsiburada, Trendyol, vb.) Müşteri hizmetleri ya da iade bölümüne girerek iade talebi oluşturabilirsiniz.
  2. Talepte bulunurken gerekçenizi “cayma hakkı” olarak belirtmeniz yeterlidir; detaylı açıklama yapmanız şart değildir.
  3. Ürünü, size gönderilen kargo bilgilerini kullanarak geri göndermelisiniz.

İstisnalar:

• Eğer telefonunuzun ekranında çizik, hasar ya da bariz bir kullanım belirtisi varsa, satıcı ürünü iade almayı reddedebilir.
  • Cayma hakkı sadece internet ve telefon gibi uzaktan satışlarda geçerlidir; fiziksel mağazadan alınan ürünlerde geçerli değildir.
Eğer cayma hakkınız satıcı tarafından kabul edilmezse, Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.
Çektiğin birkaç resmi atabilir misin, bende bir ara bu modele bakmiştım.

Geri
Yukarı