Kutusu atılan monitör garanti kapsamından çıkar mı?

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
363
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: PHANTEKS White Eclipse P400A
Güç kaynağı: FSP 600W 80+ Psu
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ 6600XT
Anakart: Gigabyte b450 SH2
Ram: Corsair Vengeance 2x8 3000mhz
SSD: Kingston Kc3000 1TB
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben 2. el bir monitör almayı düşünüyorum. 27'sindeki indirimde kaçırdığım monitörü şimdi aynı paraya 2. el alacağım. 1 ay önce almış satan arkadaş ancak bunun kutusunu atmış, elinde bir tek faturası var. Hepsiburada'dan almış, sizce bu garanti kapsamından çıkar mı? MSI kutusu yok diye ürünü garanti dışı bırakır mı? Bir de bilen varsa sizce yılbaşında indirim olur mu, beklemeli miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yerde okumuştum ne kadar doğru bilmem MSI laptopu olan birisi laptopu servise gönderiyordu servis kutu olmadığı için ücret telep ediyordu.
 
Bir de bilen varsa sizce yılbaşında indirim olur mu, beklemeli miyim?
Muhtemelen olur, bekleyin bence.

Kutu konusunda da bir monitör alınınca genelde ilk 30 gün atmayın sonra atabilirsiniz diyorlar. MSI için geçerli midir bilmiyorum.

@SkyRose
 
Benim bildiğim elektronik bir alette tüm kutu içeriği ile beraber isteniyor garantilik bir durum varsa. Bende ikinci el monitör aldım adam 2018 başında almış monitörü ama kutusu ve belgeleri vardı biraz daha araştırın bence ikinci el düşünüyorsanız her şeyi tam bir monitör bulun.
 
Alışveriş yaparken parayı cihazın kendisine ödüyorsunuz kutusuna değil. Yasal hakkınız olan iade ve cayma işleminde kutu ve içeriğini eksiksiz isterler buraya kadar tamam. Ancak garanti kapsamında servis alıcaksanız kutunun olayla bir ilgisi yok. O zaman kutu için de kullanma kılavuzu versinler garanti kapsamına alsınlar.

Telefon vermişliğim oldu daha önce garanti kapsamında kutu falan sormadılar. Öyle elden verdim gidip servise.

İade ve garanti farklı şeyler. Ne yani diyelim mal ayıplı çıktı garanti kapsamında size yeni bir ürün vermek zorunda kaldılar. Eskisini kutusuna koyup başka bir müşteriye mi satacaklar sanki. İade etttiğiniz ürüne servis raporu istemelerinin sebebi bu zaten kutu ve içeriğini eksiksiz alıp başka bir müşteriye satmak.

Bu benim kişisel yorumum tüketici haklarına bakmak lazım ama neticede firmalar kafalarına göre kural uydurmayı pek seviyorlar. Biraz da yumuşak yüzlüyseniz baskın çıkıp diretiyorlar. Kanunlarda bulunan bir açıktan da faydalanıyor olabilirler.
 
Kutu iade işinde sorun olur, garantide değil. Ama kargo ile yollayacaksanız kendi kutusunda yollamak en iyisi.
Bir yerde okumuştum ne kadar doğru bilmem MSI laptopu olan birisi laptopu servise gönderiyordu servis kutu olmadığı için ücret telep ediyordu.
Öyle bir şey yok. Fatura yeterli. Hatta servise daha önce gittiyse ona bile gerek kalmıyor. Ama faturadaki kişinin siz olduğundan emin olmaya çalışabilirler.
Ben su döktüğüm cihazı dökülünce açıp temizlemiştim. Garanti sonuna doğru temizlik, macun değişimi yüzünden verdiğimde anlamayıp garanti dahilinde işlem yaptılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı