Kuzey Köprüsü Isınması Kapanma Problemi

canun

Kilopat
Katılım
17 Eylül 2012
Mesajlar
30
Bilgisayarımı alalı 1-1.5 ay gibi bir zaman oldu. Günde yaklaşık 10-12 saat kadar bilgisayar başında vakit geçiriyorum. Geçenlerde oyun oynarken bir anda bilgisayar kendini kapattı. Tekrar açtım ve sanırım 1 2 saat kadar yine oyun oynadıktan sonra tekrar bilgisayar kendini kapattı. Ben de şüphelendim ve kasanın içini açtım. Herhangi bir parçada oynama vs.. gibi bir durum var mıdır diye. Daha sonra da kuzey chip'ini tuttan alttaki vidalardan bir tanesinin kırık olduğunu fark ettim.

Bilgisayarı aldığım yerde ki elemanla konuşup bana silikon tabancasıyla tutturabiliceğimi söyledi. Ve de bende o şekilde tutturdum ve oynamasını engelledim parçanın. Daha sonra aradan 1.5-2 saat geçmedi ki test etmek için oyuna girdim ve 10 dk sonra bilgisayar kendini kapattı. Arada bilgisayar başlarken bir hata veriyordu. Sanırım Hard Disk okunamadı CTRL-ALT-DEL ile tekrar başlatın diyordu. Bilgisayar normal, masaüstünde bir problem yok, sadece bilgisayarı zorlayacak DOTA2, CS:GO vb. oyunlarda bunu yapıyor.

Bunun nedeni nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim..


  • ANAKART : GIGABYTE - 990XA-UD3
  • İŞLEMCİ : AMD FX-8120 3.1ghz
  • EKRAN KARTI : GTX560 UDCII 1gb 256bit
  • RAM : 8gb
  • PSU : 500 Watt THERMALTAKE
  • HDD : 500gb
 
Bilgisayarın sanırım ısınıyor. Ki bence öyle. İşlemci sıcaklık değerlerini öğrenir misin ?
 
PSU yetersiz kalıyor olabilir. Çünkü anlattığına göre bu hep yük altında olan bir sorun. Thermaltake kasalardaki PSU'ların yetersiz kalma sorunu oluyordu bazılarında. Senin ki de bununla alakalı bir problemdir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuzey köprüsü, işlemci, RAM ve ekran kartının iletişimini sağlayan birimdir ve ısınan bir çiptir. Soğutucusunda sorun varsa sistem reset atabilir. AIDA64 ile ısıları iyice kontrol edin. Soğutucuyu değiştirin gerekirse.
 
benim pc gıgabayt anakart sahip pc de expoler firefox chrome gibi web tarayıcıları 1,2.3 syfa açınca mesela facebook açılı yanında youtube açtım diyelim zorlayınca devamlı çöküyor ama devamlı lütfen yardımcı olurmusunuz acaba işlemci macunu mu az yoksa azmı soğutuyor ısınmada var
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı