Kuzey Kore'de dar kesim pantolon giymek yasaklandı

@One Face Arkadaşım orada eser mi bıraktılar da faydalınsanlar? Baya eser bıraktıklarj çok belli zaten. Çekildikleri gibi Müslümanlık orada son bulduğuna göre epey eser bırakmış olmalılar.
''Bu canlanmada ve Eski Yunan’ın yeniden keşfedilmesinde Doğu’dan/İslam dünyasından yapılan çeviriler güçlü bir işlev yüklenmiştir.''
 
Yorumuma gelen yanıtlara baktığımda görüyorum ki, bazıları hayatlarına dini karıştırmamı istemiyor. Sizleri anlayabiliyorum. Ben de sizin gibi MEB'in verdiği eğitimi ve bu eğitimi almış kişilerden gelen sözü kale almış olsaydım ve İslam'ı kullanarak halkın gözünü boyayan münafık kimselere kin tutmakla beraber, İslam'a da kin tutsaydım aynı fikirde olurduk. İyi ki değiliz.

Öncelikle gençlerin yurt dışındaki kimselerin hayatlarına özenmeleri ve bunu sürekli olarak dile getirmeleri kötü bir şey değil. Bu kendilerinin gözü açık olduğunu ifade eder.

Mesele söylenip te bir icraat te bulunmamaları. Bu ülkede herkes bir şeyden şikayetçi ama kimse sesini çıkarmıyor. Bakın diğer ülkelerdeki protesto ve kalkınma çalışmalarına, insanlar nasıl haklarını aramak için sokağa dökülüyorlar. Kimse bu açıdan bakmıyor.

Benim TR'de, sokağa çıktığımda gördüğüm ise, her şeyin fiyatından yakınan ama sürekli alışveriş yapan insanlar, sürüler. Hele ki artık insanlar öyle bir hal almışlar ki, bazen kendimi yurtdışında, tanımadığım insanlarla berabermiş gibi hissediyorum.

Yaşı ilerlemiş veya geçmiş hafızası iyi olanlar şimdi anlatacaklarıma kulak vereceklerdir.
Bundan bi 6-9-10 sene öncesini bir düşünün. Sokakları, insanları ve onların hal, hareketlerini bir düşünün yahu. Ben hatırlıyorum da, İnsanlık vardı be...

İnsanlar birbirlerine düşman veya kar gütme gözüyle bakmazlardı, komşuluk vardı.
Saf ve temiz insanlar vardı, kendinden önce komşusunu, arkadaşını, tanıdığını düşünenler vardı.
O Ayşe, Fatma teyzenin hiç mi hatırı yok? Hatırlayın lütfen, rica ediyorum ya.

Tamam yağ, tüp kuyrukları, çöp yığınları, siyaset davaları, zorluklar vesaire de vardı ama en azından bir ve tek yürektik. Zorluk hep vardı, her zamanda olacak fakat ne yazık ki en çok ihtiyacımızın olduğu bu zamanda birlik ve beraberlik yok.

Ben bu ülkedeki insanların eski hallerini az çok bildiğim için, şimdikilerin nasıl değiştiğini anlayabiliyorum.

Çok samimi olduğunuz bir insanın, arkadaşınızın parayı bulduğunu veya farklı insanlarla takılıp onlara benzediğini ve sizi, bağlı olduğu kişileri unuttuğunu düşünün.
Bu Z kuşağının ve yakınının özetidir.

Hiçbir tarafa kin veya nefret beslemiyorum. Bu insanların uyanmasını, doğruyu görmesini ve geç olmadan harekete geçmelerini istiyorum. Lakin ne yazık ki insanımız dostu veya düşmanı ayırt etmekte zorlanıyor. Umarım erkenden ıslah olurlar.
 
Kuzey Kore genellikle aldığı yasak kararlarıyla gündem olan bir ülke olmakla olup ülkede çoğu şey yasaktır. Örneğin Kore'de kafanıza göre saç kesemiyorsunuz, devletin belirlediği şekilde kesebiliyorsunuz. Kuzey Kore'de ithal sigara içmek de yasak, yerli sigara içilebiliyor sadece. O yasakları merak edenler varsa onun hakkında bir konu açmıştım, isterseniz o konuma bakabilirsiniz.


Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ülkedeki gençlerin batılı trendleri takip edeceğini düşünüyor. İçinde bu konuyla alakalı bir kuşku oluştuğundan dolayı da ülkede dar kesim pantolon giyilmesi Kim Jong Un tarafından yasaklandı. Yasağı çiğneyenler için de "moda suçlarını tekrarlamayacaklarının bir belgesi olarak" özeleştiri adı altında mektup yazdırıyorlar.

Geç kalmışsın Kim yong unnn. Biz birkaç sene önce KYK yurtlarında yasakladık...
 

Geri
Yukarı