KYK bursu çıkma oranı nedir?

  • Konuyu başlatan xipl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2B

xipl

Picopat
Katılım
12 Eylül 2022
Mesajlar
161
Arkadaşlar selam KYK bursunun çıkma ihtimali 100 kişiden ortalama 20 kişiymiş bu doğru mu ve maddi durumu iyi olanlarada çıkıyormuş doğru mu?
 
%50, %50 denebilir. Şehit, gazi yakını, engelli vb. kişilere öncelik tanınıyor. Sonrasında da tamamen şans olduğunu düşünüyorum. Bazılarının durumu çok iyi, burs çıkıyor. Bazılarının durumu da çok kötü, kendi kendilerine anca yetiyorlar. Onlara da kredi çıkıyor, adaletsiz davranılıyor ki başvurular alındıktan kısa bir süre sonra kredi, burs başvurusunun sonuç açıklaması yapılıyor. Başvuran bir sürü kişi varken başvuranların gelir durumu vb. gibi etkenlerin kısa sürede incelenmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum.
 
Dayın yoksa çıkmaz kardeşim. Çok saçma sapan adamlara burs çıkıyor. 3 kardeş üniversite okumamıza ve babamın emekli ve üstüne sadece bir ev tapulu olmasına rağmen hiçbirimize çıkmadı burs. Ama aynı bölümde derse Audi A5 ile gelip giden çocuğa burs çıkmıştı. Ya şehit gazi yakını olacan ya da dayın olacak. Onun dışında milyonda bir belki çıkar.
 
Rastgele dağıtıyolar gerçekten. Bazen en az ihtiyacı olana burs en çok ihtiyacı olana kredi çıkıyor.
Bende rastgele dağıttıklarını düşünüyorum. Arkadaşımın ailesinin durumu müsait değildi. Çocuk en azından ulaşım masrafıyla yemek masrafını çıkarayım diye başvurmuştu, kredi çıkmıştı. Aynı sınıfta şehir dışından gelen bir kız vardı. Zenginliği dışardan belli oluyordu zaten. Kendisinin anlattığına göre babasının daireleri varmış. 2-3 tanesinin kirasını ben alıyorum harçlık için, burada da özel yurtta kalıyorum. Birde bursa başvurdum kredi çıksaydı almayacaktım, ama şansıma burs çıktı. O burs parasına da taksitle iPhone aldım. Burstan çekip taksite yatırıyorum telefon bedavaya geliyor demişti. O dönem telefon taksitleri 12-24 ay falan yapılıyordu. Bunu duyunca benim bile zoruma gitmişti. Kızdan kat kat fakir adamlara kredi çıksın, parayla şov yapan adamlara da burs.
 
Üniversitede üzerine araba ve dükkan olan arkadaşıma çıkmıştı. Babası vefat eden annesinin sadece bir aylığı olan, üzerine ev araba olmayan arkadaş geri ödemeli alabilmişti. İllaki bir ihtiyacı olana çıkma mantığı vardır ama ben bununla karşılaşmadım.
 
Genellikle şansa bağlı oluyor. Belli geliri ve düzenli borcunu ödeyen memur ve işçi çocuklarına kredi çıkıyor.
 

Geri
Yukarı