KYK internetindeki agresif derece yasaklamalar

Bizim yurtta bir sıkıntı yok, o yasaklı dediğiniz tüm sitelere girebiliyoruz. Sertifikayı kurup deneyin. Technopat de açık, github da, youtube de.

Yasaklamalar tek tek olmuyor, port şeklinde yasaklanıyor. Bu sebeple Technopat dahil hiçbir siteye kimsenin özel bir düşmanlığı yok, kendi kafanızda canavar yaratmayın kendinize... Akli sağlık önemli, koruyun.
İşe yaramıyor ki? Sertifikayı 10 kere kurup sildim yine değişen bir şey yok.

Çıldırmamak elde değil(serfitika yüklü)
Screenshot_2022-11-01-15-17-25-098_com.android.settings.jpg
Screenshot_2022-11-01-15-17-20-110_com.vanced.android.youtube.jpg

Kesinlikle aşırı saçma. Lise de olduğum zaman f@tih ağında YouTube yasaktı. Hocamız bazen YouTube üzerinden bir şey açacaktı boş yere uğraşıyorduk. En sonda akıllı tahtaya emulatör kurup oradan bir VPN ile YouTube'a giriyorduk. PC VPN'leri işe yaramıyordu. Hadi okulda neyse de yurtta yasak olması daha da saçma.

Technopat’ı kimin ne için yasakladığı bir merak konusu.

1.1.1.1 gibi ücretsiz, güvenilir ve engelleri aşan hizmetleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca YouTube’un bir ton bilimsel ve kişisel gelişime katkı sağlayan içerik içerdiği halde yasaklı site listesinde konumlandırılması tam bir saçmalık.
O calismiyor artik.

@EkmekArasiHDD KYK şeriatların elinde olunca özgürlük diye bir kavram olmaz kafalarına göre istedikleri sitelere erişim sağlatıyorlar. Cumhuriyeti istemeyenlerden bir şey beklemeyin VPN ile devam edin ihtiyaç durumda. İnternete para verip yine özgür değiliz, özel İSS'ler gelince rahatladık fakat bazı İSS'ler devletin yasak dediği sitelere VPN'siz giriş yapamıyoruz.

KYK'da sinyal engelleyici bir şey mi var duvarlar mı kalın hangi KYK olsun mobil internet şebekesi bile düzgün çekmiyor. Benim okul yakındı bir Wi-Fi adaptörü alıp Peerless kutusuna koyup camın dışarısında duruyordu büyük antenlerde bağlamıştık, yağmur ve karda demeden interneti çekip kullanıyorduk 😅

Hangi sertifikayı kuruyorsunuz?
GSB'nin kendi çıkardığı "sözde" sitelere erişmek ve çıkış yapmak için gerekli olan sertifika.

Sırf gelen giden bağlantıları rahatlıkla görebilmek için o. Hiçbir haltya yaradığı yok. Ne bilgisayarıma ne de telefonuma kurarım.

Basbayağı YouTube yasaklı. İzin vermiyorlar ona da.

@EkmekArasiHDD KYK şeriatların elinde olunca özgürlük diye bir kavram olmaz kafalarına göre istedikleri sitelere erişim sağlatıyorlar. Cumhuriyeti istemeyenlerden bir şey beklemeyin VPN ile devam edin ihtiyaç durumda. İnternete para verip yine özgür değiliz, özel İSS'ler gelince rahatladık fakat bazı İSS'ler devletin yasak dediği sitelere VPN'siz giriş yapamıyoruz.

KYK'da sinyal engelleyici bir şey mi var duvarlar mı kalın hangi KYK olsun mobil internet şebekesi bile düzgün çekmiyor. Benim okul yakındı bir Wi-Fi adaptörü alıp Peerless kutusuna koyup camın dışarısında duruyordu büyük antenlerde bağlamıştık, yağmur ve karda demeden interneti çekip kullanıyorduk 😅
Evet öyle cidden. Hiçbir şekilde mobil veri bile kullanamıyoruz. Herkes mobile yüklenip duruyor. Üstüne bir de baz istasyonumuz çöp. Nereye şikayet edeceğimi bilemiyorum artık. Bir de herkesin kotası yenilendi bu gün ve şu an maksimum 20-30 kb/s hızları alabiliyorum. Herkes olabildiğince yükleniyor internete.

İşe yaramıyor ki? Sertifikayı 10 kere kurup sildim yine değişen bir şey yok.
Firefox kur, ayarlardan sertifika diye arat. GSB'den indirdiğin sertifikayı içe aktar bu şekilde açılıyor. Sizin Windows ve Edge bir garipmiş. Ben Linux ve Firefox kullandığım için sorun yaşamıyordum.

Ve yine diyorum;
Hiç bir site yasaklı değil, reklam portları yasaklı ve bu portları kullanan sitelere sertifikasız giriş yapmıyor.

Firefox kur, ayarlardan sertifika diye arat. GSB'den indirdiğin sertifikayı içe aktar bu şekilde açılıyor. Sizin Windows ve Edge bir garipmiş. Ben Linux ve Firefox kullandığım için sorun yaşamıyordum.

Ve yine diyorum;
Hiç bir site yasaklı değil, reklam portları yasaklı ve bu portları kullanan sitelere sertifikasız giriş yapmıyor.
Zaten Firefox kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı