KYK Kredisi Süreci

Kapkara Kedi

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, herkese iyi akşamlar
Açıkçası KYK kredisi hakkında hiçbir bilgim yok arkadaşlar, araştırmak yerine konu açmamın sebebi sohbet babında öğrenebilmek. Şimdi ben bu KYK kredisi işine senelik değil de sadece bir dönemlik girebilir miyim? Girersem ne kadarlık kredi verirler ve sonra bunun faizi ne olur? Ve son olarak sizce KYK kredisi işine girmeli miyim? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Barınma yemek ulaşım vs. ihtiyaçlarının dışında kullanacaksan bence girme hiç paran varsa harcarsın yoksa harcamazsın 1 alıp 1.5 katını ödemek mantıklı değil. Bana da kredi çıktı almadım. Zaten 3 kuruş bir şey veriyorlar onu da faiziyle geri alacaklar.

Ben 2 sene boyunca kredi aldım. 8100 lira almışım. Geri ödemesi 9400 olarak gözüküyordu. Ekran kartımı satmıştım ve biraz da çalışmıştım, krediyi de tümden harcamadığım için geri ödeyecek kadar param oldu. Geçen ay iptal edip geri ödedim (peşin ödediğim için 9100 ödedim.). Yani daha krediyi almaya devam ederken bile %10'dan fazla faiz koymuşlar. Çok ihtiyacınız yoksa tavsiye etmiyorum o yüzden.

Ben 2 sene boyunca kredi aldım. 8100 lira almışım. Geri ödemesi 9400 olarak gözüküyordu. Ekran kartımı satmıştım ve biraz da çalışmıştım, krediyi de tümden harcamadığım için geri ödeyecek kadar param oldu. Geçen ay iptal edip geri ödedim (peşin ödediğim için 9100 ödedim.). Yani daha krediyi almaya devam ederken bile %10'dan fazla faiz koymuşlar. Çok ihtiyacınız yoksa tavsiye etmiyorum o yüzden.
İyi az istemişler senden. Çoğundan 2 katını istiyorlar aldığı paranın.

Birçok arkadaş KYK kredisinde faiz olduğunu söylemiş fakat böyle bir durum yok. Ödemeyi geciktirdiginiz taktirde 1.40 faiz uygulanmakta.
Arkadaşlarin faiz diye adlandırdığı durum üretici endeksinin oranının aldığınız Total para miktarına eklenmesi. Bu da şu demek oluyor size verdiği paranin güncel değeri ne kadar ise onu geri talep ediyor. Örnek vermek gerekirse size 1000 torba çimento parası veriyor öğrenim sürecinizde geri ödemeye basliyacaginiz zaman 1000 torba çimento ne kadarsa onu geri talep ediyor.

İptal edip hemen geri ödeyebiliyor muyuz? Benim bildiğim okulun bitmesi gerekiyor. Yanlış mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı