KYK yurdundan eve çıkmak sorun yaratır mı?

Faturaların o kadar geleceğini düşünmüyorum. Daha az olur. İnternet bağlatsanız 250-300 lira olur zaten. Kişi başı 100 lira düşer. Elektrik de kişi başı 100-150 düşer en fazla. Su 50-70 lira anca düşer kişi başına. Doğalgazı bilemiyorum artık ne kadar kullanırsanız.

Mutfak ve ev gideriniz çok olur. Kira da tuttuğunuz eve göre değişir de 3 kişi kalacağınıza göre en az 2+1 tutarsınız. O da bu devirde 6000 liraya kaldıysa iyi.

Hocam Erzurum genel olarak ucuz bir şehir. Kiralar da çok uçuk değil. Ama tabii ki minimim 3500 giderin olacak sadece eve. Çok kararsızım.

O konuda haklı olabilir baban. Benim ekonomik durumum hiç yoktu 3 yıl. Yurt parasını bile ödemekte zorlanıyordum.

Anladım hocam.

Hocam çok üst düzey değil gelirimiz. Babam dedi ki yurtta kalırsan ekonomik özgürlüğün var hani istediğin gibi harcayabilirsin. Ama eve çıkınca belki daha rahatsın ama kısarak yaşayacaksın dedi. Bilmiyorum çok kararsızım.
Ben Mersin'de evde kalıyorum, 1+1. Şu an Mersin'de 1+1 evler ortalama 8-10 bin lira. Ben önceden tuttuğum için 3.500 TL'ye kalıyorum. İki kişi kalıyoruz işte 1750 TL kira ve kişi başı 125 TL de aidat veriyoruz.

Mersin çok sıcak olduğu için doğalgaz giderimiz yok. Elektrik 200 civarı geliyor, su 150 civarı geliyor. İnternet için de 230 TL ödüyoruz. Mutfak masrafı çok oluyor, dışarıdan yemek yesek en ucuz yemek çiğ köfte, o da 50 lira zaten. Döner falan alsak 100-150 lira. Devletin verdiği burs 1250 TL zaten. Aldığım gibi üstüne para ekleyip kirayı ödüyorum.

Yani anlayacağın eve çıkmak bu dönemde çok masraflı. Ailen karşılayabilecekse çık.

Ben Mersin'de evde kalıyorum, 1+1. şu an Mersin'de 1+1 evler ortalama 8-10 bin lira. Ben önceden tuttuğum için 3.500 TL'ye kalıyorum. İki kişi kalıyoruz işte 1750 TL kira ve kişi başı 125 TL de aidat veriyoruz.

Mersin çok sıcak olduğu için doğal gaz giderimiz yok. Elektrik 200 civarı geliyor, su 150 civarı geliyor. İnternet için de 230 TL ödüyoruz. Mutfak masrafı çok oluyor, dışarıdan yemek yesek en ucuz yemek çiğ köfte, o da 50 lira zaten. Döner falan alsak 100-150 lira. Devletin verdiği burs 1250 TL zaten. Aldığım gibi üstüne para ekleyip kirayı ödüyorum.

Yani anlayacağın eve çıkmak bu dönemde çok masraflı. Ailen karşılayabilecekse çık.

Hocam bir kere ben şimdi istediğim gibi harcayabiliyorum ekstra bir giderim olmuyor. Ama eve çıkarsam bu özgürlük kaybolacak biliyorum. Ha belki daha rahat edeceksin ama kıs kıs yaşayacaksın. O yüzden pek gitme taraftarı değilim. Oda arkadaşlarım çok iyi o yüzden gitmek istedim onlarla. Şimdi yeni birileri gelecek onlara alışabilecek miyim falan bayağı kafam karışık.

Hocam yurdum iyi 4 kişilik. Bir sorun yaratmıyordu bana. Bu oda arkadaşlarım da çok iyi ama şimdi onlar giderse yeni geleceklere alışabilir miyim bilmiyorum. Ailem de kararsız tam emin değilim. Yurdum okula çok uzak otobüs sıkıntısı çekiyoruz. Tutacağımız ev okula yakın.
Bence bir yıl bekleyin, ikinci yıl çıkın. Hem de ekonominin biraz dengeye gelmesi ve enflasyon oranlarının düşmesi söz konusu olabilir. Şu an hala hayat çok pahalı. Zaten oda arkadaşlarınızla ortamınız iyiyse sorun yaşamazsınız.

Bence bir yıl bekleyin, ikinci yıl çıkın. Hem de ekonominin biraz dengeye gelmesi ve enflasyon oranlarının düşmesi söz konusu olabilir. Şu an hala hayat çok pahalı. Zaten oda arkadaşlarınızla ortamınız iyiyse sorun yaşamazsınız.

Hocam oda arkadaşlarım zaten çok iyi ama gidecekler işte 3.kişiyi arıyorlar. Herkese teklif etmeyiz. Sende o potansiyeli gördüğüm için teklif ettim dedi. Çok kafa dengi insanlar ben sadece onlar olduğu için eve çıkmayı düşündüm hani. Ama gitmeyeceğim gibi. Bu sefer de aklıma takılan şey. Ben değişimlere zor alışan biriyim. Şimdi bunlara alışmışken yeni geleceklere alışmak gerçekten benim için sorun olur mu bilmiyorum. Kafam çok karışık bayağı iyi gidiyorduk biz yurt konusunda ya of ;((

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı