KYK yurtlarında oyunlara erişimin kısıtlanması

Premium VPN almadan önce ücretsiz sürümüyle tek tek dene, ben bu şekilde yapmıştım. Ne hikmetse bazı oyunlarda oyuncu bulamama sorunu yaşıyordum ama. 🤔 Tunnel Bear vardı benim zamanımda ama şimdi devlet de tespit edip hepsine tek tek çöküyor, çalışanını bulmak için baya uğraşmalısın, devlet çökmemişse bile KYK çökmüş olabilir. Baktın işin içinden çıkamıyorsun, git yakın ülkelerden birinden (Romanya, Bulgaristan vb.) sunucu kiralayıp kendi VPN servisini oluştur, hatta 2-5 kişi ortak bile yapabilirsiniz, sunucuların hızları muhtemelen KYK internetine göre kat ve kat üstündür yani darboğaz yapmaz. Anca biraz LAG yapar onu da idare edeceksin. Eğer LAG olmasın dersen Türkiye 'den ve bulunduğun yere en yakın yerden sunucuyu kirala, bu sayede baya stabil bir bağlantın olur. Ben işin içinden çıkamasaydım bu şekilde yapacaktım. Resmen insanlık ayıbı ya, gençler hiç mi kafa dağıtmayacak? Kendi VPN 'ni nasıl kurabileceğinle ilgili internette bolca kaynak var, ben çok araştırmamıştım çünkü gerek duymamıştım.
Örnek video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam siz çok tek taraflı bakmışsınız. Sadece siz belki 1-2 saat eğlenme amaçlayabilirsiniz ama KYK yurtlarında sabahlara kadar oyun oynayıp derslerini eken arkadaşlarım vardı. Kurunun yanında yaşta yanar insanların okuması ve öğrenmesi için yapılmış indirimli konaklama eğitim kurumunda oyun için eğitimin ekilmesi söz konusu olunca yapılması gereken doğru karar budur. Hoşunuza gitmiyorsa özel yurda geçebilirsiniz kimse kimseyi zorla tutmuyor sonuçta.

Hocam siz çok tek taraflı bakmışsınız. Sadece siz belki 1-2 saat eğlenme amaçlayabilirsiniz ama KYK yurtlarında sabahlara kadar oyun oynayıp derslerini eken arkadaşlarım vardı. Kurunun yanında yaşta yanar insanların okuması ve öğrenmesi için yapılmış indirimli konaklama eğitim kurumunda oyun için eğitimin ekilmesi söz konusu olunca yapılması gereken doğru karar budur. Hoşunuza gitmiyorsa özel yurda geçebilirsiniz kimse kimseyi zorla tutmuyor sonuçta.

Yanlış bir yorum bu her şeyden önce şunu kavramalısınız; internet herkesin özgürce erişebileceği bir araç olmalıdır. Dünyadaki her insanın internette özgürce, kısıtlamalara maruz kalmadan, kotalar ve limitler olmadan dolaşmaya hakkı vardır. Birçok ülkede devletler bu kavramı benimserken bizde daha bırakın kotayı limiti internette özgürce dolaşamıyoruz bile. Her zaman daha iyisini talep edin çünkü buna hakkınız var. Özgür internet ile kimin ne yapacağı kimseyi ilgilendirmez herkesin kendi kararıdır. Dünyada en çok internetin kısıtlandığı ülkelerden biriyiz ve eğer şimdi siz bu gibi şeyleri böyle yorumlarsanız bu düzen değişmez. O yüzde dediğim gibi her zaman daha iyisini talep edin çünkü buna hakkınız var.

Çoğu mobil operatörde genç paketlerinde 200-300 TL arası sınırsız GB veren paketler var durumunuz var ise alın telefon internetiyle bağlanın.

Araştırdım fiyatlar uçuk geldi superboxa bakayım dedim daha mantıklı geldi açıkçası. Neyse yarın yurda gidince bakacağım eğer gerekli olursa mecbur alacağım yani bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim internet artık mesleğim olacak.

Yanlış bir yorum bu her şeyden önce şunu kavramalısınız; internet herkesin özgürce erişebileceği bir araç olmalıdır. Dünyadaki her insanın internette özgürce, kısıtlamalara maruz kalmadan, kotalar ve limitler olmadan dolaşmaya hakkı vardır. Birçok ülkede devletler bu kavramı benimserken bizde daha bırakın kotayı limiti internette özgürce dolaşamıyoruz bile. Her zaman daha iyisini talep edin çünkü buna hakkınız var. Özgür internet ile kimin ne yapacağı kimseyi ilgilendirmez herkesin kendi kararıdır. Dünyada en çok internetin kısıtlandığı ülkelerden biriyiz ve eğer şimdi siz bu gibi şeyleri böyle yorumlarsanız bu düzen değişmez. O yüzde dediğim gibi her zaman daha iyisini talep edin çünkü buna hakkınız var.

Hocam ama şu da varki her yerin bir kuralı vardır ve ben girdim bu kurallar beni bağlamaz diye bir şey söz konusu değildir örnek veriyorum dünyada özgürlük var diye kadınlar tuvaletini erkekler kullanamaz çünkü belli bir sebeple yapılmıştır orası ve kullanım alanı budur. Yurtlar ise bu mantıkta öğrenciler konaklasın, dinlensin, beslensin ve sınırlar içerisinde bilgi edinsin diye. Bu kuralları zaten daha girerken öğrenciler bilerek giriyor ve kabul ediyor. Kendini savunabilir ancak böyle durumlarla karşı karşıya geldiğinde bunları kabul ederek bu yola girdiğini de insan kabul etmeli.

Kurunun yanında yaş da yanabilir. Sonuçta dediğiniz gibi sabah akşam oyun oynayan tayfa da olabilir. Ancak internetin kısıtlanamaz özgür ve adil olması kanaatindeyim. Sonuç olarak sabah akşam oyun oynayan tayfa azınlıkta. Kaldı ki düzgün çekmeyen bir internette ne kadar oyun oynanabilirse o kadar oynayabiliyorlardı zaten. Ayrıca zaten kotalı bir internet söz konusu adam isterse açsın oyun indirsin isterse girsin oyun oynasın adamın kotası sonuçta kimin karışmaya hakkı var ki? Sabah akşam oyun oynayıp derslerini ekiyorsa okumaya niyeti olduğunu da zannetmiyorum zaten.

Kurunun yanında yaş da yanabilir. Sonuçta dediğiniz gibi sabah akşam oyun oynayan tayfa da olabilir. Ancak internetin kısıtlanamaz özgür ve adil olması kanaatindeyim. Sonuç olarak sabah akşam oyun oynayan tayfa azınlıkta. Kaldı ki düzgün çekmeyen bir internette ne kadar oyun oynanabilirse o kadar oynayabiliyorlardı zaten. Ayrıca zaten kotalı bir internet söz konusu adam isterse açsın oyun indirsin isterse girsin oyun oynasın adamın kotası sonuçta kimin karışmaya hakkı var ki? Sabah akşam oyun oynayıp derslerini ekiyorsa okumaya niyeti olduğunu da zannetmiyorum zaten.

Hocam size katılmıyor değilim zaten şahsen bende söylediğim gibi 1-2 saatten zarar gelmez ki insanın kişisel zevkleri ve hobileri olabilir. Ama kurumun direk kurulma amacını ihlali karşılığında yaptığı hareketi açıklığa kavuşturmaya çalıştım yoksa babamın kurumu değil beni bağlamaz. Anlam getirebilmeniz için bir yorumda bulundum. Yurt içerisinde ortak Superbox olayına girebilirsiniz bence.

Bunun bilincinde olmayan öğrencilerin zaten üniversitede işi yok, derslerinizi ekiyorsanız bırakın o okulu arkadaşlar o okuldan ekmek yiyemezsiniz. İşinizi benimseyerek yapmazsanız başarı ihtimaliniz pek yok. Hem de bir ömür boyu yapacaksınız. Zaten herkes niye üniversite okuyorsa, sanki bu kadar üniversite mezununa ihtiyaç var, dışarısı diplomalı işsiz kaynıyor, mantar gibi her yerde üniversite var. Gidin başka meslek edinin.

Özel yurtlarda da bazen filtre olabiliyor, interneti yavaşlatması bahane gösteriliyor.

3-4 el lol'le kalacaksa bence de serbest olabilirdi ama online oyunlara başlayıp da günde 10 dk oynayanı bugüne kadar görmedim. Oyunlar çoğu zaman öğrencinin ders çalışacağı veya sosyalleşeceği zamanı yiyip bitiriyor. Bağımlısı olan tipler var. O yüzden böyle bir engelleme gelmiştir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı