KZ ZSN Pro X İncelemesi

Ve ilk odyofil kulaklıklarım! Tabii ki incelemeden de olmaz.
Bugün sizlere KZ ZSN Pro X'in incelemesini yayınlıyorum.

KZ ZSN Pro X

zsn-pro-x_1_1.jpg


Tasarım:

KZ ZSN Pro X, arkasında ve ses çıkış nozülünde metal burunduruyor. Saydam bir plastik bütün içindeki elektronik aksamları gösteriyor. Ancak plastik dediğime bakmayın, cidden sağlam hissettiriyor.

Kablosu ear-clip yani kulak arkasından geçecek şekilde tasarlanmış, bence gayet iyi.

Kabloları çıkabiliyor bu yüzden ilk takmadan önce sağ ve solu ayırt edip öyle takın. Ayrıca bir kablo diğerine göre biraz daha yumuşak ama problem çıkarmaz.

Kulaklığın değişik bir oturuş şekli var ve bu biraz komik açıkçası. Ancak kulak içi monitörlerin çoğu böyle ve cidden rahat hissettiriyor. Ama zıplamalık ve spor için uygun değildir.

Puan:8/10

Kutu içeriği:

ZSN-Pro-X-kutu-icerigi-510x510.jpg

kzkulaklik.com'da da gösterildiği gibi kutu içeriği benim böyle geldi. Kulaklığın pedleri takılı geldi benim ki, ancak yanında küçük ve hacmi küçük, orta boy ve büyük boy pad gönderiyorlar. Kablo gerçekten düzgün yapılmış görünüyor. Gümüş kaplı kablo dediğim gibi çıkarılabiliyor ve gerçekten sağlam duruyor. Çıkarılabilir olması büyük bir avantaj çünkü hem ilerde kablo değişikliği yapabilirsiniz hem de Bluetooth adaptörü alıp TWS kulaklık gibi kullanabilirsiniz. Gerçekten acayip ama cidden sevilebilir bir özellik. Onun dışında çok zengin bir şey göremezsiniz.

Puan:9/10

Ses:

ZSN-Pro.jpg


Bu grafik kesinlikle doğrudur. Tiz gerçekten yükseltilmiş aynı diğer KZ modelleri gibi. KZ ailesi genellikle Eğlenceli(V-Tipi) ses imzalarıyla bilinir. Pahalı yada ucuz.
Bass gerçekten iyi. Kick gibi seslerde ekstra vuruş hissettiriyor. Sub-bass normalde hiç duymazsınız ancak bu kulaklıkla mümkün. Vokal ve enstrümanlar yani Mid,
o kadar basa ve tize rağmen hiç baskın hissettirmiyor. Tiz dediğim gibi bazı şarkılarda kulağınızı ağrıtabilir. Ancak sesi kısık dinlerseniz (ve kesinlikle bu kulaklığı son seste dinlemek istemezsiniz, aşağıda açıklayacağım.) ve biraz internetten EQ preset alırsanız bu problem çözülecektir. Eğer EQ yapamazsanız kzkulaklik.com'da köpük uçlar satılıyor, bu tizi azaltır.

Ve gelelim ses seviyesine.

Benim telefonum normalde çok sesli, ancak bu kulaklığın direnci düşük (25ohm, normal ses seviyesi kulaklıklar 32+Ohm olur) ve hassasiyeti gerçekten yüksek. (112db, normal ses seviyeli kulaklıklar 95-110 arası olur.) Bu yüzden kesinlikle sesi kısık tutun yoksa kulağınıza hasar verebilirsiniz. Benim bilgisayarım bile yüksek seste çalıştırıyor o derece.

Kulaklığı alınca 5-10dk müzik çalın (orta seste) böylece Burn-in olabilir ve ses kalitesi artabilir.
Ve eğlenceli ses tipine hemen alışamayabilirsiniz, bu yüzden çok kasmayın kendinizi, her zaman yanınızda EQ vardır :)

Stereo gayet iyi, ancak sahne pek geniş değil (ki kulak içiler için gayet normal).

Puan:8/10

Genel olarak:


Doların artışı sebebiyle bu kulaklık artık 320TL, ben kulaklığı 299TL'ye aldım. Ancak yine bu fiyata değer mi?
Kesinlikle!


Genel puanım: 8/10. Dayanıklı, güzel sesli, ve KZ kalitesi.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim!
IMG_20211124_135204.jpgIMG_20211124_135906.jpg

Bu da ben(😂) ve KZ ZSN Pro X
 
Son düzenleme:
Hocam 2 kere kutu içeriği yazmışsınız. Güzel inceleme hocam. Ben de kullanıyorum gerçekten tiz sesler için ses seviyesi biraz yüksek ama güzel bir kulaklık olduğunu düşünüyorum. Baya da sağlam kulaklık, çamaşır makinesine girdi, hâla çalışıyor.
Kusura bakmayın hocam kafam karışmış :D Ayrıca şaşırdım çamaşır makinesinden çıkıp çalışmasına. KZ cidden yapıyor bu işi.
Bu arada eklemek istiyorum, pasif ses kesmesine de 7/10 vereceğim. Tamamen kesmiyor ancak büyük derecede azaltıyor.
 
Daha önceden KZ EDR1 model bir kulaklığım olmuştu ve ilk deneyimim idi. 2 sene kullandım. 2019 da almıştım ve bu sene bozuldu. En çok dayanan kulaklığım oldu diyebilirim. Cidden çok kaliteliler. EDR1 ucuz bir model olsada bu denli dayanması çok hoşuma gitti. Hayırlı olsun.
 
Tam olarak nasil bir urun alinabilir? Ve bu butcedeki TWS'lerle karsilastirildiginda ses kalitesi olarak KZ ZSN Pro X acik ara onde mi olur yoksa kablosuzun rahatligindan oturu baska bir urun tercih edilmesini mi onerirsiniz?
Ben bu kulaklığı ileride daha iyi bir kafa üstü alırsam dışarıda da TWS olarak kullanmak için TWS adaptör takarım. Yani yine de kullanabileyim diye. Ancak ses kalitesi açısından çoğu kulaklığı geçer. Ancak rahatlık ötürü olarak başka ürün kullanılmasını tercih ederim çünkü adaptör yine dışarıda kalıyor kablonun olduğu yerde. Siz olsaydım direk TWS bir kulaklık alırdım. Ancak yine ses kalitesinden taviz vermek istemiyorsanız bu kulaklığı alıp ileride TWS yapabilirsiniz yine kullanmak için. Tabii küçük tavsiye vereyim. kzkulaklik.com sitesinde satılan köpük uçlarıyla kullanın eğer kutunun içinde gelen silikonlar rahatsız ediyorsa. Ben şahsen solda iyi ancak sağda biraz sıkıntı yaşıyorum. Ama yine rahatlar. Daha rahat olmasını istiyorsanız, köpük uç kullanın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı