Laptop 2K ekranında oyunlar 1920x1200p tam ekran olmuyor

fenderdeluxe

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 2K ekranlı laptopum var. Oyunlarda 1920x1200p seçeneğini seçince ekran küçülüyor, tam ekran olmuyor. NVIDIA denetim masasında en boy oranı sekmesi yok, oraya baktım. AMD yazılımda yaptım ama olmadı, nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_6519.jpeg
    IMG_6519.jpeg
    203,1 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_6520.jpeg
    IMG_6520.jpeg
    116 KB · Görüntüleme: 27
Neden böyle garip bir çözünürlükte oynamak istiyorsunuz ki?

Şu şekilde bir çözüm buldum deneyin bakalım:
SOMA’yı açın, ardından açıkken Görev Yöneticisi’ni açın. SOMA’ya sağ tıklayın ve “Özellikler”i seçin, ardından “Uyumluluk” sekmesine tıklayın.
Burada işaretlenmemiş bir kutucuk göreceksiniz: “Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmesini devre dışı bırak”. Bu kutuyu işaretleyin, ardından oyunu yeniden başlatın.
Her şey düzelmiş olmalı! Artık çözünürlüğü düşürdüğünüzde oyun pencere moduna geçmeden tam ekran çalışacak.
Kaynak

Neden böyle garip bir çözünürlükte oynamak istiyorsunuz ki?

Bazı oyun ayarlarını değiştirmek istiyorum.

Şu şekilde bir çözüm buldum deneyin bakalım:
Soma'yı açın, ardından açıkken Görev Yöneticisi'ni açın. Soma'ya sağ tıklayın ve “özellikler”i seçin, ardından “uyumluluk” sekmesine tıklayın.
Burada işaretlenmemiş bir kutucuk göreceksiniz: “yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmesini devre dışı bırak”. Bu kutuyu işaretleyin, ardından oyunu yeniden başlatın.
Her şey düzelmiş olmalı! Artık çözünürlüğü düşürdüğünüzde oyun pencere moduna geçmeden tam ekran çalışacak.
Kaynak

Cevap için sağ olun hocam dediğinizi yaptım Soma oyununda işe yaradı. RDR2 oyununda olmadı ama bilgisayarı HDMI kablosuyla TV'ye bağlamıştım ondan sonra bozuldu gibi oldu her şey hatta yeni ekran çözünürlüğü eklendi onu silemiyorum.

Cevap için sağ olun hocam dediğinizi yaptım Soma oyununda işe yaradı. RDR2 oyununda olmadı ama bilgisayarı HDMI kablosuyla TV'ye bağlamıştım ondan sonra bozuldu gibi oldu her şey hatta yeni ekran çözünürlüğü eklendi onu silemiyorum.
TV'ye bağladıktan sonra yine mi bozuldu? Açıkçası sorunu tam anlamadım. İsterseniz mod arkadaşı etiketleyip bir sorun.

TV'ye bağladıktan sonra yine mi bozuldu? Açıkçası sorunu tam anlamadım. İsterseniz mod arkadaşı etiketleyip bir sorun.

Hayır hocam TV'ye bağladıktan sonra böyle oldu tüm oyunlarda yapıyor neredeyse bazı oyunlarda yapmıyor. CRU diye bir program indirdim ondan sildim ama düzelmedi. Ekran çözünürlüğü kısmında laptopun desteklemediği çözünürlük duruyor. Mod kimi ekleyebilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı