Çözüldü Laptop açılınca ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Azer Aliyev

Kilopat
Katılım
17 Ağustos 2016
Mesajlar
59
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Ben ASUS TUF Gaming A15 notebookuma RAM upgrade yaptım. Kardeşimde de aynı bilgisayardan var. Her ikimizde 8 GB tek slot RAM vardı. Teamgroup 8x2 DDR4 3200 MHz SO-DIMM CL22 RAM kiti aldık. Ben kendi notebookumda olan RAM'i kardesime verdim. Kendime yeni aldığımız teamgroup RAM'ları taktık. Sorunsuz çalışıyordu taki bugüne kadar. Bugün RDR2 oynarken birden oyundan attı. Ben de yeniden açtım açarken mavi ekran verdi. Sonra kapandı yeniden açıldı bu sefer pini yazarken mavi ekran verdi. Tekrar açıldığında bu sefer Windows'u bile göremeden mavi ekran verdi. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası verdi mavi ekranda. Daha sonraki mavi ekranda KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası verdi. Recep baltaşın videosunu izledikten sonra GPU driverini kaldırmaya karar verdim. Safe modda DDU ile uninstallın ortasında yine mavi ekran verdi. Sonra açıldığında normale dönmüştü. Bilgisayar kendi kendine NVIDIA sürücüsünü yeniden kurdu. Birkaç dakikalık kullanım sonrasında yine mavi ekran verdi. Bu sefer safe modda başlatıp yine driveri silecektim ki bilgisayarın tepki vermediğini gördüm. Açıp RAM'ların yerini değiştirdim sonuç aynı. Bu sefer tek tek RAM'leri takıp denedim. Tek slot doluyken açıldı. Diğerini taktım çalışmadı. Zannedersem bir RAM yandı. Minidump dosyalarını atıyorum bir bakarsanız sevinirim. Anlamadığım şey benim yazılımsal müdahale ile RAM'i nasıl bozduğum. Böyle bir şey mümkün mü? Eğer bozuk RAM'i hayata döndürme şansım varsa lütfen söyleyin. Teşekkürler.
 
Böyle bir şey mümkün değil. Muhtemelen RAM arızalı veya diğer RAM ile uyumlu çalışmıyor ya da anakart ile uyumlu çalışmıyor. Yeni RAM'i sadece takın ve deneyin eğer yine sorun olursa o zaman iade edin bence.

Çalışmıyanı tek takdığımda da sonuç aynı. Amazona bildirdim Full refund yapacaklarini söylediler. Nasıl mümkün olur böyle bir şey anlayamıyorum. Arızalıysa nasıl 5 gün sorunsuz çalışıp bugün bozuldu?
 
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı