Laptop açılırken grub gözükmüyor

Bayat

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
BIOSYOKEDİCİ
Arkadaşlar ben bir arkadaşa uydum gittim laptopa Linux yükledim belki beğenmezsem etmezsem falan Windows'su silmedim ama ne zaman Linux'u kurduysam o vakitten beri grub menüsü gözükmüyor. Her şeyi denedik ama hiçbir şekilde grub menü gözükmüyor, yardım edebilir misiniz?

BIOS üzerinden boot priority için Windows'u öne alın.
Uğraşmak istemeseniz, bilgisayar açılırken sürekli ESC tuşuna basıp grub ekranına gelebilirsiniz.

Bana da aynısı olduğunda BIOS boot menüsünden hallettim. Windows'u öne almanız gerekiyor boot sırasında.

Kanka insydeh20 BIOS'u o kadar boş bir BIOS ki sadece Secure Boot UEFI legacy ve tarih ve saat ayararı var başka bir şey yok.
BIOS üzerinden boot priority için Windows'u öne alın.
Uğraşmak istemeseniz, bilgisayar açılırken sürekli ESC tuşuna basıp grub ekranına gelebilirsiniz.

Kanka BIOS'ta öyle bir ayar yok BIOS: İnsydeh20.

Kanka insydeh20 BIOS'u o kadar boş bir BIOS ki sadece Secure Boot UEFI legacy ve tarih ve saat ayararı var başka bir şey yok.

Kanka BIOS'ta öyle bir ayar yok BIOS: İnsydeh20.

Aynı BIOS bende de var, boot sekmesinde birkaç seçim var. Oradan F5 ile en üste Windows Boot Manager'ı alacaksınız.

Eğer önyükleyici yapılandırılırken Windows algılanmadıysa, Grub menüsü görünmez. Çünkü tek işletim sistemi olduğu varsayıldığı için, grub menüsü gizlenir. Şu an ki sorun Grub menüsünün görünmemesi değil, Windows'un önyükleyiciye eklenmemesi. Önyükleyiciye Windows'un eklenmesi için, şunu uygulamayı dene. Çözüldü: Linux Mint GRUB açılmıyor

Aynı BIOS bende de var, boot sekmesinde birkaç seçim var. Oradan F5 ile en üste Windows boot Manager'ı alacaksınız.

Öyle bir ayar yok.

1632058007210.png

Yani bir şey diyemiyorum o kadar boş bir BIOS ki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı