Laptop açılışında mavi ekran hatası almak

• Konuyu başlatan Kloox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 538

Kloox

Hectopat
Laptopta oyun oynarken masaya vurdum. Laptop 1-2 kere sekti ve anında IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL koduyla mavi ekran verdi sonra kapanıp açılıp WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası verdi 1-2 kere. Ardından açıldı şu an herhangi bir bir sorun yok ama bilgisayarı her kapatıp açışımda başlangıçta WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatasını veriyor. Ne yapsam çözülür veya donanımsal bir sıkıntısı varsa nasıl anlarım? Laptop Windows 10 bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopta oyun oynarken masaya vurdum. Laptop 1-2 kere sekti ve anında IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL koduyla mavi ekran verdi sonra kapanıp açılıp WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası verdi 1-2 kere. Ardından açıldı şu an herhangi bir bir sorun yok ama bilgisayarı her kapatıp açışımda başlangıçta WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatasını veriyor. Ne yapsam çözülür veya donanımsal bir sıkıntısı varsa nasıl anlarım? Laptop Windows 10 bu arada.
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR bu genelde donanım hatası veya düşük voltajdan kaynaklanır laptop sektiği için donanım zarar görmüş olabilir.

Laptopun içini açıp ram veya hdd/ssd yerinden çıkma veya gevşeme durumu varsa kontrol et.

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR bu genelde donanım hatası veya düşük voltajdan kaynaklanır laptop sektiği için donanım zarar görmüş olabilir.

Laptopun içini açıp ram veya hdd/ssd yerinden çıkma veya gevşeme durumu varsa kontrol et.
HDD veya SSD de sıkıntı olsa kullanamıyor olmam gerekmez mi? Açtığım gibi ilk iki diskin içindeki dosyaları denedim erişimde bir sıkıntı yaşamadım.

HDD veya SSD de sıkıntı olsa kullanamıyor olmam gerekmez mi? Açtığım gibi ilk iki diskin içindeki dosyaları denedim erişimde bir sıkıntı yaşamadım.
Diğer donanımlarda (Anakart, RAM veya CPU) çarpma sonucu sorun olma ihtimali yüksek. RAM'leri kontrol et. Eğer bir sıkıntı yoksa servise gönder diyeceğim de "Kullanıcı Hatası" derler.

Bi ara HP Pavilion G6 laptopuma oyun oynarken sinirlenip klavyeye 3-5 defa yumruk atmıştım ekran çizgi çizgi olmuştu. Power tuşuna basılı tutup kapatıp açtığım zaman düzelmişti.

Disk testleri yapıp sonuçları yolla.
Temizlik araçları varsa'da sil.

Disk testleri yapıp sonuçları yolla.
Temizlik araçları varsa'da sil.

Birde işlemcim genel olarak çok yüksek ısılarda çalışıyor. Ağır olmayan oyunlarda bile +90 dereceyi görüyor. Bağlantılı bir sıkıntı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    31,2 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    31 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    76,7 KB · Görüntüleme: 26
Windows hangi diske kurulu ? Samsun için testi Samsung aracı ile yap. 90+ çok yüksek. Fan ve macun işlemi yaptırın. Laptopu vurmayın bir daha :D
Hassas olduğu için hasar alabiliyor parçalar.
C diskine kurulu. Linki varsa yapayım hemen. 98-97'lerde sabit kaldığı oluyor. 1-2 senedir böyle bir sıkıntı yaşatmadı hiç. Kendisini kapatmadı etmedi. Eski macun 1 senelikti daha bir kaç günce önce macun değiştim derecelerde çok oynama olmadı aynı seyirde devam ediyor. Fanlarda gene aynı şekil düzenli temizliyorum. Onun haricinde çok vuran kıran biriyim fanların metal ızgaraları bile kırılıp yamulmuş ama daha donanımsal bir sıkıntı yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı