Laptop açılmıyor ve format atılmıyor

iamOxygen

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2020
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar,

Kullandığım laptop' ta uzun zamandır nvidia sürücüleri güncellenirken hata veriyordu. Yeni güncelleştirmeler nedense yüklenmiyordu. Bir zamandır oyun oynamadığımdan çok önemsemiyordum ancak artık bi bakayım dedim. Driver' ları vs kaldırdım yeniden kurmayı denedim. Bir kaç farklı yol denedim ama başaramadım. Asıl konu bu olmadığından detaya girmiyorum. Daha sonra sistem geri yükleme yapayım ve en azından kurulu olan sürümü gelsin bari dedim. Sistem geri yüklemeyi başlattım ve yaklaşık 7-8 saat sonra hala bitmemişti. Bilgisayarım çok yavaş bir bilgisayar falan değil. SSD de mevcut içerisinde ancak geri yükleme bir türlü bitmedi. Yapılmaması gerektiğini bildiğim halde bilgisayarı kapattım ve en azından windows' un bir hata ayıklama vs yapıp kendine gelmesini umut ettim.

Ne yazık ki işler yolunda gitmedi ve bilgisayar şu an açılmıyor. Bunu az çok bekliyordum yani benim için çok problem değildi. Format atarım bahanem olur diyordum bir nevi. Ancak şu an format da atamıyorum. Windows ISO' sunu flash belleğe yazıp bilgisayarı flash üzerinden başlatıyorum ancak kurulum ekranı da gelmiyor. Hiç bir şey anlamadım olaydan. Acaba ubuntu falan kursam bir şekilde gelir mi dedim ancak 1-2 tane yedeğini almak istediğim dosya vardı. Bu yüzden bir flash belleğe ubuntu kurup acaba disklere erişebilir miyim diye bakmak istedim. Windows' un kurulu olduğu ssd dahil olmak üzere hepsinin çalıştığını gördüm. Bir kaç dosyayı flash belleğe yedekledim usb' ye kurduğum ubuntu sayesinde ama hala windows ne açılıyor ne yenisini kurabiliyorum.

Anlayacağınız elim kolum bağlı kaldı şu an. Konu hakkında fikri olan veya bir tavsiyesi olan var mı? Önümüzdeki saatler bilgisayar başında olacağım. Varsa bir fikriniz deneyebilirim.
 
Ekran kartının yaşadığı sürücü sorununa bakarsak muhtemelen ekran kartında fiziki bir sorun var. Mevcut diskinizi başka bir bilgisayara takıp formatlayıp deneyebilirsiniz. En azından dosyalar vs kurtulur.
 
Ekran kartının yaşadığı sürücü sorununa bakarsak muhtemelen ekran kartında fiziki bir sorun var. Mevcut diskinizi başka bir bilgisayara takıp formatlayıp deneyebilirsiniz. En azından dosyalar vs kurtulur.
Hocam nvidia ekran kartı ile windows kurulumu nasıl ve neden bağlantılı anlam veremiyorum bu sefer de. Ubuntu kuruyorum hiç bir sıkıntı yok. Windows neden kuramıyorum anlamadım bir türlü.
 
Hocam NVIDIA ekran kartı ile Windows kurulumu nasıl ve neden bağlantılı anlam veremiyorum bu sefer de. Ubuntu kuruyorum hiçbir sıkıntı yok. Windows neden kuramıyorum anlamadım bir türlü.

Windows kurulum sırasında NVIDIA sürücüsü yüklüyor olabilir.
 
Windows kurulum sırasında NVIDIA sürücüsü yüklüyor olabilir.
Sürücü yükleme kısmına kadar gelebilsek ve yükleyemese tamam diyeceğim. Daha kuruluma başlayamıyorum bile. Hani şu klasik windows yükleme ekranı. Örnek görsel bıraktım. Otomatik repair yapsın diyorum o ekran geliyor bilgisayarı açarken ama sonra siyah ekranda kalıyor. O da olmuyor.
Yeni bir gelişme var burada da paylaşayım belki birinin işi görülür. Problem neden bilmiyorum ama SSD de imiş. Sökünce usb' den windows kurayım dedim ve çalıştı. Şimdi sıradaki soru bu SSD çöp mü oldu. Bunu nasıl kontrol edebilirim?
 

Dosya Ekleri

  • chrome_xK0VHUCKPf.png
    chrome_xK0VHUCKPf.png
    733,5 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı