Laptop adaptörünü kedi kemirdikten sonra şarj 72 üstüne çıkmıyor

tkayaturk

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Kedi, laptopumun priz ve batarya kısmındaki kabloyu kemirdi. Bu durumu fark etmedim ve ekran parlaklığı gidip gelince fark ettim. Kabloyu fark ettiğimde, biri kemirilmişti. Kendimce tamir ettim ve denedim. 3 Saat oyun oynadım ancak şu anda batarya %72 seviyesinde takılı kalıyor ve üzerine herhangi bir artış yok.

Denediğim çözümler şunlar:
Kabloyu değiştirdim, ancak sorun devam ediyor.
Aygıt Yöneticisi'nden "Piller" seçeneğini kaldırıp tekrardan başlattım, ama değişen bir şey olmadı.
Ek bilgi olarak, adaptörü takıp çıkardığım sürede batarya %67'ye kadar düştü ama yine artmıyor. Şu anda adaptöre bağlıyken batarya %67 seviyesinde kalıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Acer Nitro 5 model ve 1 ay oldu alali.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Kedi, laptopumun priz ve batarya kısmındaki kabloyu kemirdi. Bu durumu fark etmedim ve ekran parlaklığı gidip gelince fark ettim. Kabloyu fark ettiğimde, biri kemirilmişti. Kendimce tamir ettim ve denedim. 3 saat oyun oynadım ancak şu anda batarya %72 seviyesinde takılı kalıyor ve üzerine herhangi bir artış yok.

Denediğim çözümler şunlar:
Kabloyu değiştirdim, ancak sorun devam ediyor.
Aygıt Yöneticisi'nden "piller" seçeneğini kaldırıp tekrardan başlattım, ama değişen bir şey olmadı.
Ek bilgi olarak, adaptörü takıp çıkardığım sürede batarya %67'ye kadar düştü ama yine artmıyor. Şu anda adaptöre bağlıyken batarya %67 seviyesinde kalıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Acer Nitro 5 model ve 1 ay oldu alali.

Normalde laptopu şarjdan çekince ekranı kararıyor muydu yoksa kedi ısırınca mı karardı?

Yazılımsal değil, donanımsal sorun gibi duruyor. Muhtemelen batarya şarj modülü kısa devreden dolayı arızalanmış olabilir bu masrafli olur ama Diğer bir ihtimal ise adaptörün arızalanmış olması onun testi kolay ölçü aleti ile voltaj testi yapacaksın.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-12 at 16.00.16.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-12 at 16.00.16.jpeg
    118,5 KB · Görüntüleme: 8

Yeni konular

Geri
Yukarı