Laptop anakartı parça olarak satmak vs. bütün halde satmak

Katılım
26 Haziran 2020
Mesajlar
1.301
Çözümler
6
Yer
Full Bridge Rectifier
Eski bir laptopu (2007 model) söküp parçalara ayırdım. Sizce anakartın üzerindeki bileşenleri çıkararak mı satmam daha iyi olur yoksa anakart ile birlikte bütün olarak mı? İşlemci, ekran kartı, RAM çıkarılabiliyor. Ayrıca işlemci ve ekran kartı soğutucu borularını ayrı bir şekilde mi satmalıyım? (2 tane soğutucu boru var. Birisi ekran kartı için diğeri de işlemci için.) son olarak da anakart bazen donup kapanıyor veya açılmıyor açmak için basılı tutmak gerekiyor. Disk değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi. Tarih ve saat sıfırlanıyor sürekli sorunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum fakat BIOS pili anakarta lehimli bir şekilde ve sadece yurt dışında bulabildim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrı ayrı satın derim bende de çok eski bir PC vardı 150 TL toplu halde satılabiliyordu ben ayrı ayrı 250 TL'ye satmıştım
 
İşlemci çok satılmıyor. İşlemcinin satılmasını çok beklersin. Ben 3 tane işlemcinin satılmasını bekliyorum 3 yıldır. RAM kolay satılır. Ekran kartı çok bekletir. Soğutucu blokları ayrı sat. BIOS pilini göz önün de bulundurarak koy fiyatı.
 
2007 model laptopu satarsan muhtemelen parçalamak ve parçalarını kullanmak isteyecek Bilgisayarcılar üşüşecektir. Tabii ki tek tek satmak daha mantıklı ama uzun bir süreç.
 
Çöp bir laptop için beklemek vakit kaybı. Ben öyle cihazları evime bile sokmam. Hiç sökme, kompile ver gitsin birine. İhtiyacı olan kullansın.
Laptop sıkıntılı çalışıyor zaten. Birisi alsa da yaptırması gerekir ve bilgisayarcının ne kadar fiyat isteyeceği belli olmaz. Sıkıntısı da önemsenmeyecek bir sıkıntı değil sistem komple donuyor ve kapatıp açmak gerekiyor. Bazen açmak bile zorlaşıyor.
 
Hard diski bozuktur. 100-200 lira için konu açanları anlamıyorum. Onun yerine 1 gün çalışsan o parayı kazanıyorsun zaten. Ben olsaydım hediye ederdim birine çünkü hurda vasfına girdi 10 yıl önceki laptoplar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı