Laptop aniden kapandığında harici SSD görünmüyor

fatih murdock

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
1.749
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
SSD veya HDD modeli
xpg 512 gb 2280 ssd
Ekran kartı
rtx 3050m
İşlemci
5600h
Merhaba arkadaşlar. Dell G15 laptopuma harici ikinci bir SSD olarak XPG marka SX6600 Pro 512 GB SSD kullanıyorum. Sorum da aslında şu:

Mesela laptopun şarjı bitip kapandığında veya ani bir indirme sırasında bir anda -özellikle Steam'de- disk yazma hatası veriyor ve SSD bir anda laptopta görünmüyor. İlk başıma bu olay birden fazla kez geldi. İlk geldiğinde SSD, sağlığı 50 altında olduğu için böyle bir git gel yaptığını düşünüyordum ve garantiye gönderip sıfırı elime ulaştı. Ancak az önce de laptopun sarjı bittiğinde yine SSD laptop da görünmedi.

Bunun sebebini anlayamıyorum. Ya laptopun SSD kısmı arızalı ya da SSD sıkıntılı ancak SSD sıfır ve termal ped soğutucu bakır blok da var. Windows 11 güncellemelerinden sonra olmaya başladı gibi geliyor bana. Bugünde bir güncelleme yaptım ve SSD yine görünmedi. Biraz uzun oldu oldu bilgisi olanlardan yardımları bekliyorum. İyi akşamlar.
 
SSD BIOS'ta görünüyor mu bir görünüp bir gidiyorsa BIOS'tan SSD arızalı demektir Windows ile alakası olacığını sanmıyorum.
Görünüyor. Laptop da görünmediğinde bile özellikle bios a bakıyorum orada xpg ssd yazıyor. Ancak gerek aygıt yöneticisinden gerek disk yönetiminde gözükmüyor. Hatta kendi uygulamasında bile gözükmüyor.
Bana da win ile alakası olacağı gelmiyor ama bugün win günc. yaptım ve sonrasında az sarja takılı değilken laptop kullandım ve o sırada laptop kapandı yani sarjı bitti. Sarja bağladım ve mavi ekranda o gelişmiş onarım veya yeniden başlat yeri çıktı. Yeniden başlattım ve durum bu oldu.
Daha öncede oldu ssd garantiye verdim sıfırı geldi bugüne kadar sorunsuz kullandım ancak bugün yine böyle bir sorun oldu.
 
Disk yönetiminde gözükmesi lazım disk yönetiminin ekran görüntüsünü buraya yükler misin?
Şuan birkaç kere yeniden başlattım ve biosa girdim ssd yi şuan laptop gördü. Ancak dediğim gibi bios da görünüyordu ama disk yönetiminde gözükmüyordu. Gözüken tek disk laptop la gelen sy hnnx sdd 256 gb idi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı