Laptop arka kapağını sökmek tehlikeli mi?

Sound Track

Centipat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
707
Yer
Almanya Hamm
Arkadaşlar bende 5-6 senelik bir laptop varda oyunlarda çabuk ısınıyordu ve FPS düşmesi oluyordu sürekli. Laptopun arkasını söküp fanları temizlemek istiyorum ama yanlış bir şey yaparım diye de denemiyorum. YouTube'da birkaç video izlemiştim ama onların laptop arkası farklı olduğu için ben arkasını açamamıştım.
Benim laptop bu:

F4AF33B3-F944-426E-8AF0-D225F1AE914C.jpeg


AF28D391-1DA1-4586-BFC6-618022DADB82.jpeg


Size sorum laptop arkasını açmak tehlikeli mi? Ve arkasını açacaksam bir şeyi bozmadan nasıl fanları temizlerim?
 
Açıkçası ben de laptopa temizlik yapmayı düşünüyorum fakat özellikle fan temizliği biraz zor bir durum. Fan kablosunu sökmek ve yeniden takmak gerekiyor o işlemlerden bir tanesini yanlış yaparsan çöp olabilir laptop.

Fakat videolar ile çok dikkatli bir şekilde yapabilirsiniz.
 
Hocam onu bende bir yerde duymuştum. Termal macun dediğiniz şeyi bilgisayarcıda yenilersem pahalı olur mu yani 20 TL üstü mü olur?
Evet hocam. Kaliteli olan Termal macunlar yaklaşık olarak 80 TL. Bütçeniz yok ise sadece fanı temizletin kalitesiz Termal macunlara boşuna para vermeyin.

Fan temizliğinin yanı sıra anakarttaki tozlar vs de alınır ise ısınma düşer fakat en çok düşüren yöntem Termal macunu yenilemektir.
 
Hocam 3-4 senelik mahallede dükkanı olan bir bilgisayarcıya götüreceğim ona yaptırırım artık. Mesela fanları temizlettirdikten sonra PC daha az ısınır değil mi?

Bilgisayarcıya götürmeden önce bilgisayardan DxDiag'dan vs PC içindeki parçaların ssini falan alın içinden bir şey eksilmesin
NOT: Başıma geldiğinden biliyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı