Laptop bakımı ve termal macun yenilemesi nasıl yapılır?

Sorucu987

Picopat
Monster Abra A5 V16 var. 4 yıldır kullanıyorum. Daha önce hiç bakıma göndermedim. Güvenmiyorum. Kendim yapmak istiyorum. Daha önce hiç laptop açmadım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Sırayla neler yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam burada ne kadar yazsak da size en iyi YouTube videoları yardımcı olur. Ama Monster blidiğim kadarıyla ömür boyu macun ve bakım gibi şeylerde ücretsiz hizmet veriyordu. Orijinal Monster servisine güvenmemenizin sebebi nedir?

Kimisi geldiğinde yok buradan ses geliyor yok orası böyle değildi falan yazmış hep öyle olunca güvenemedim ayrıca hem kendim bir şeyle uğraşmış olurum kendi başıma yapmam daha zevkli olur diye düşündüm izleyeceğim biraz daha teşekkürler.

Kimisi geldiğinde yok buradan ses geliyor yok orası böyle değildi falan yazmış hep öyle olunca güvenemedim ayrıca hem kendim bir şeyle uğraşmış olurum kendi başıma yapmam daha zevkli olur diye düşündüm izleyeceğim biraz daha teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam o zaman buradaki videodki gibi kendi laptop modelinizle aratın, illa bir video vardır ve hepsinde genel mantık aynı. Mümkünse Mx-6 veya benzeri laptoplarla uyumlu Pump-out yapmayan bir macun edinin. İzopropil alkol edinirseniz eğer macunu hem daha iyi hem de güvenle temizlersiniz. Macunu sürerken ince ve her tarafı düz bir tabaka halinde yayın. Fanların tozlarını almak için de bir fırça kullanabilirsiniz ama kesinlikle saç kurutma makinesiyle fanları döndürerek temizlemeyin.

Ama en kritik olan şey her şeyden önce laptopu açtıktan sonra pilin güç kablosunu laptop anakartından sökmek olacaktır. Muhtemel bir vida düşmesi veya benzeri şekilde kısadevreye sebep olabilecek şeylerden kaçınmak için gücü tamamen kesmek en mantıklı şey olur. Hiç bir vidayı sıkarken tamamen abanarak kökleyerek değil de sıkıldığına emin olacak şekilde kafi miktarda sıkın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam o zaman buradaki videodki gibi kendi laptop modelinizle aratın, illa bir video vardır ve hepsinde genel mantık aynı. Mümkünse MX-6 veya benzeri laptoplarla uyumlu pump-out yapmayan bir macun edinin. İzopropil alkol edinirseniz eğer macunu hem daha iyi hem de güvenle temizlersiniz. Macunu sürerken ince ve her tarafı düz bir tabaka halinde yayın. Fanların tozlarını almak için de bir fırça kullanabilirsiniz ama kesinlikle saç kurutma makinesiyle fanları döndürerek temizlemeyin.

Ama en kritik olan şey her şeyden önce laptopu açtıktan sonra pilin güç kablosunu laptop anakartından sökmek olacaktır. Muhtemel bir vida düşmesi veya benzeri şekilde kısadevreye sebep olabilecek şeylerden kaçınmak için gücü tamamen kesmek en mantıklı şey olur. Hiçbir vidayı sıkarken tamamen abanarak kökleyerek değil de sıkıldığına emin olacak şekilde kafi miktarda sıkın.

Tamamdır dikkat edeceğim dediğiniz gibi. Baktığımda MX 4, 6 ya göre daha çok beğenilmiş diye duydum ona da bakacağım teşekkürler aklınıza gelen başka dikkat etmem gereken bir şey olursa bilgilendirirseniz de sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı