Laptop batarya kalibrasyonu

Glock

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2016
Mesajlar
614
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.

6 Aydır bu sorunu çözmekle uğraşıyorum artık batarya şişmeye başladı ve hala çözüm bulabilen yok.

Hemen soruna geçeyim 6 ay önce yaklaşık 4 yıllık laptopumun orijinal bataryasının çok şişmesi üzerine orijinal bir batarya aldım ve bu bataryayı kullanmaya başladım.
Başta yüzde göstergesi düzgün çalışmadı bazen %60'da kalıyordu bazen %30'da bilgisayar kapanıyordu. Bu sorunu kalibrasyon yaparak çözmemle birlikte bu sefer laptop bataryamın kapasitesinin düzgün okunamaması başladı.

Yani laptop bataryam Windows %100'den %5'e geldiğinde Windows bilgisayarı kapatıyor evet ancak gerçekte laptop bataryam %5'e düşmemiş oluyor.
Driver'lari laptop bataryası Windows'un gösterdiği %5'e geldiğinde devre dışı bırakıyorum ve 1 saat daha yani 2 kat fazla bilgisayar çalışıyor ve bu sefer batarya gerçekten bitip bilgisayar kapanıyor.

Batarya %0'dan şarj etmeye başladığımda Windows %98 gösterirken aslında bataryanın gerçekte %50 olduğunu biliyorum ve batarya gerçek anlamda %100 olana kadar Windows pil göstergesini %98'de tutuyor, yani gerçekte pil %0'dan %100'e gayet stabil bir şekilde şarj oluyor ancak Windows %0'dan %98'e kadar 1 saatte geliyor ve geri kalan o %2'lik kısmı 1 saatte şarj etmiş gibi gözüküyor.

İşinize yarar diye bir bilgi daha kasada dolu ise beyaz, dolu değil ise turuncu olacak şekilde bildirim ışığı var, ve bu ışık gayet düzgün çalışıyor :/ ancak Windows öyle düzgün çalışamıyor.

Bir bilgi daha indirdiğim programlara göre Windows pili 18.000 mWh ile 29.000 mWh arası görüyor ama gerçekte pilim 61.000 mWh. 18K ile 29K arası dedim çünkü kalibre ettiğimde bu değer rastgele olarak iniyor veya yükseliyor ya da ben mantığını kavrayamadım.

Bu sorunu çözene helal olsun.

HP Pavilion 15-bc001nt

i7 6700HQ

GTX 960M 4GB

16GB RAM
 
Hocam sorununuzun çözümü burada olabilir.


Hocam 10`larca kez kalibre ettim test ettim Mircosoft pil driverlerini sildim kurdum test yaptım değişen birşey yok. 6 aydır boğuşuyorum bu sorunla, eğer laptop olurda batarya yüzünden kullanılmaz hale gelirse bu kurla ne laptop alabilirim ne bişey yapabilirim PC müh okuyorum onu okumam imkansız hale gelir.

Başka çözüm düşünebilen yokmu acaba :(
 
Vallahi hocam ben 2 kere kalibrasyon yaptım ve hiç sorun çıkmadı bir daha. Bilgisayar Dell marka ama.
Bence başka birilerinin de yazmasını bekleyiniz. Eminim ki sorununuz çözülür.
Hayırlı Ramazanlar.
Teşekkürler sorun çözülecek gibi durmuyor.
En azından bu şekilde prize kullanmamda sakınca var mı?
Bataryayı çözelim derken bilgisayardan olmayalım en azından bunun cevabı vardır umarım birinde.
 

Geri
Yukarı