Sarjda kullanıyorum. Performansa etkisi belli ediyor.Şarjda mı kullanıyorsun prizde kullamıyormuyorsun performansa ektisi yokmu?
Sarjda kullanıyorum. Performansa etkisi belli ediyor.Şarjda mı kullanıyorsun prizde kullamıyormuyorsun performansa ektisi yokmu?
Şarjda kullanmanızda sıkıntı yok. Batarya ile kullanırsanız ömrü daha hızlı biter ve daha düşük performans alırsınız. Eğer şarj seviyesini belirleyebiliyorsanız %80'e kadar dolması daha iyi olacaktır.Hocam yukarıdaki mesajım hakkında nasıl düşünüyorsunuz oyunlarda ne şekilde kullanmalıyım?
Şarjda kullanmanızda sıkıntı yok. Batarya ile kullanırsanız ömrü daha hızlı biter ve daha düşük performans alırsınız. Eğer şarj seviyesini belirleyebiliyorsanız %80'e kadar dolması daha iyi olacaktır.
Şarj seviyesinin tam olmasında sıkıntı yok. Fazla dolmaz. Dediğim gibi bataryayı ne kadar çok kullanırsan o kadar ömrü biter. Yani %20'de takmak yerine hep %100 olması daha iyidir.Şarj seviyesini belirleyemiyorum ama dediğim gibi oyunları şarjda oynamak zorundayım ve bunu şarj düşükken 15-20 iken şarja takıp mı oynamaya başlamalıyım yoksa 75-80 falanken mi şarja takıp oynamaya başlamalıyım bilmiyorum eğer yüksekken takarsam ben oynarken şarj 100'e gelecek ve şarjda olmaya devam edecek bunun bir zararı var mıdır hocam tam aradığım cevabı alamadım aslında. Ne şekilde kullanmam daha sağlıklı olur?
Şarj seviyesinin tam olmasında sıkıntı yok. Fazla dolmaz. Dediğim gibi bataryayı ne kadar çok kullanırsan o kadar ömrü biter. Yani %20'de takmak yerine hep %100 olması daha iyidir.
Hayır bataryayı çıkarsan bile bilgisayar çalışmaya devam eder çünkü telefonlardaki gibi sadece batarya ile çalışmıyor. Şarj aleti takılıysa bataryadan enerji çekmez eğer çekerse adaptörün gücü yetersizdir ki bu durumda adaptör yükseltilmeli.Hocam ama oyun oynarken yük altında olduğu için 100'den 99'a düşüp tekrar 100 olacak mesela (ben öyle biliyorum.) Çok defa böyle olması zararlı değil midir?
Ben haftada bir %100'den %20'ye indirip kapalı şarj ediyorum. Monster'da öyle bir ayar yok.
Monster'da BIOS üzerinden ayarlayabilirsin.
Bütün modellerde geçerli mi 6 ayı geçkin hep şarjda kullanıyordum. Ara sıra normal kullanıp 20'de takiyorum.
Aynı modeli kullanıyoruz.Abra A5 v16.7 kullanıyorum. BIOS'da ayarı var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.