Laptop bataryası nasıl kullanılmalı?

Retrover77

Picopat
Merhaba arkadaşlar,

Konu kategorisini tam bulamadım ancak burasının da uygun olabileceğini düşündüm. Şöyle ki laptopun belli bir süre şarj edilmemesi laptopa zarar verir mi? Örneğin benim bir laptopum halihazırda var. 1 Hafta önce şarjı %49 iken bir haftalığına bir yere gitmem gerektiği için bu seviyede bırakmıştım. Dolayısıyla şarjını bu seviyede bıraktığım batarya zarar görür mü?

Bir sorum da şu: Laptopun şarjının kendi kendine azalması normal midir? Ben uyku moduna almadan tamamen kapatıp bir süre kullanmadığımda bu durumu yaşıyorum mesela %90 seviyelerinde şarj etmiştim laptopu 2-3 haftalığına kullanmamıştım sonra tekrar açtığımda şarjı %60'lara inmişti. Yani bir süre kullanılmayan laptopun bataryasının kendi kendine azalması normal midir? Batarya konusunda dikkatli davranmaya çalışıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Konu kategorisini tam bulamadım ancak burasının da uygun olabileceğini düşündüm. Şöyle ki laptopun belli bir süre şarj edilmemesi laptopa zarar verir mi? Örneğin benim bir laptopum halihazırda var. 1 Hafta önce şarjı %49 iken bir haftalığına bir yere gitmem gerektiği için bu seviyede bırakmıştım. Dolayısıyla şarjını bu seviyede bıraktığım batarya zarar görür mü?

Bir sorum da şu: Laptopun şarjının kendi kendine azalması normal midir? Ben uyku moduna almadan tamamen kapatıp bir süre kullanmadığımda bu durumu yaşıyorum mesela %90 seviyelerinde şarj etmiştim laptopu 2-3 haftalığına kullanmamıştım sonra tekrar açtığımda şarjı %60'lara inmişti. Yani bir süre kullanılmayan laptopun bataryasının kendi kendine azalması normal midir? Batarya konusunda dikkatli davranmaya çalışıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
Bu durum normaldir,sorun yok.

Batarya uzun süre %0'da kalırsa ölür.
%0'da bırakmamış olsanız bile Windows arkaplanda yavaş yavaş pili tüketir.
Eğer bilgisayarınızı bir süre kullanmayacaksanız pili %100 doldurup bilgisayarı kapatın ve fazla soğuk ya da sıcak olmayacak bir yere koyun.

Bir ipucu benden gelsin, laptoplar namı diğer taşınabilir bilgisayarlar olduğu için, evde veya ofiste kullanırken pilini çıkarıp direk prizden kullanmanız pil sağlığı için daha iyi, eğer pil çıkmıyorsa bilgisayarın kendi programları içinde bunu yapabileceğiniz seçenekler mevcut, yeni nesil bilgisayarlarda ise bunu otomatik olarak yapıyor.

%80'de durması gerekiyor. Bilgisayar üreticileri bunu kendi programlarına ekliyor. Uzun süre prizde kullanacaksanız indirip o özelliği açın. Mesela Acer için Acer Care Center programı.
Asus rog strix g16 laptopta %80 şarjda kullanım seçeneğini açıp kullanıyorum.

Bir ipucu benden gelsin, laptoplar namı diğer taşınabilir bilgisayarlar olduğu için, evde veya ofiste kullanırken pilini çıkarıp direk prizden kullanmanız pil sağlığı için daha iyi, eğer pil çıkmıyorsa bilgisayarın kendi programları içinde bunu yapabileceğiniz seçenekler mevcut, yeni nesil bilgisayarlarda ise bunu otomatik olarak yapıyor.
Olası elektrik kesintilerinde batarya(çıkıyorsa bile) çıkarmamanın daha iyi olduğunu yazmışlar. Bazıları da aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmanın bataryayı pasif ettiğini yazmış ama bunun olduğunu hiç sanmıyorum.

Durum normal. Ayrica bu cihazlar size hizmet etmek icin var. Bataryasinin ustune titreyerek, ambalaj kagidini 3 sene sokmeyerek kendinize eziyet etmeyn, en kralinin omru 2-3 sene, sonra zaten patates olacak.
Haklısın. Laptopu geçen senenin Aralık ayında almıştım da bu konuyu merak etmiştim uzun süre. Eninde sonunda ömrü bitecek tabiki.

Bende Casper var 6 yıldır kullanıyorum. Sürekli şarja takılı %100 olduktan sonra şarj almayı kesiyor. 1.5-2 hafta sonra %95 olduktan sonra şarj almaya başlıyor. 6 yıllık pil 3-4 saat arası tarayıcıdan film izlerken dayanabiliyor. Yeni iken 5-6 saat yetiyordu.

Yeni konular

Geri
Yukarı