Laptop Biraz Çalıştıktan Sonra Kapanıyor

odesya691

Hectopat
Katılım
12 Ağustos 2013
Mesajlar
11
Arkadaşlar Asus marka laptob'um var. Son 1 aydir laptob'um acildiktan biraz sonra kapaniyordu, kapanmadan önce fan aşırı çalışıyordu. Sitede biraz araştırma yaptıktan sonra Corsair force GS 128 GB SSD alip taktirdim ama sorunum hala devam etmekte. Yine çalıştiktan bir sure sonra kapaniyor. Fan aşırı çalışıyor. Sizce sıkıntı neyden olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi varsa servise fan temizletmeye yolla. Garanti yoksa bilgin varsa kendinde yapabilirsin(Youtube'dan marka model ile sökme videosu bulabilirsin.). Bilgin yoksa hiç açma, toplaman zaman alır. Isındığı için kapanır. Ve yine ısındığı için akıllı fan daha fazla döner. Sorun devam ederse altına güzel bir soğutucu al.
 
Ben şahsen fanında bir sorun olduğunu düşünüyorum,sen gene de once bir fanını ve fan hava cıkıs ızgaralarını temizlet sorun gene deVam ederse maalesef ki fanı değiştirmek zorundasın, cunku fanında tıpkı laptopun her parcası gibi belirli bir ömrü var. Saygılar kardesım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki değiştirebilirsin, fan değişimi cok kolaydır, yalnız alırken kaliteli fanlardan al, ozellikle kucuk yapraklı fanlardan olsun cunku onların devır daim sureleri daha iyi ve iyid e sogutma sağlar. Fan fiyatlarını bilmediğim için bir şey diyemem yalan olmasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir?
Kesinlikle dışarıdan hava tutmayı falan düşünmeyin. Bataryası takılı iken üfletilen hava ile fan enerji üretir ve anakarta zarar verir.. Bakkal diye tabir edilen değilde, hiç bilmiyorsanız uzun süredir var olan bir firmaya genel bakıma bırakabilirsiniz. Riske atmayın cihazınızı.. Kullanılan termal ped ve macunlar çok önemlidir. Fan bakımı firmaya göre değişir. Genellikle 60 ila 80 arası değişir..
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı