Çözüldü Laptop değişim yapmayan firma için ne yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pecuu

Femtopat
Merhaba, Hepsiburada GPN Teknoloji satıcısı tarafından aldığım ürünü kusurlu olduğu için değişime göndermiştim. Ürün kusurlu bulundu fakat ellerinde stok olmadığı için değişim yapamayacaklarını sadece iade alabileceğimi söylediler. Ürün şu an aldığım fiyatın neredeyse iki katı, kesinlikle iade kabul etmeyeceğim. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Cidden bu süreci bu kadar uzatıp bu şekillerde sonuç almak çok berbat bir şey ülkemizde bu gibi durumların biteceğini hiç sanmıyorum.

Tedarikçi firma olan penta teknoloji tarafından farklı bir modelle cüzi bir ücretle değişim onaylanmıştır. İşin bu şekilde sonuçlanmasına çok sevindim yardımcı olan herkese teşekkürler.
THH'ye değişim talebiyle başvurup süreci beklemen gerekiyor. Tabi fatura bedeli de onemli. Belirli tutar limiti var, fazlaysa THH değil de mahkemeye basvurman gerekiyor.
hocam o şekilde süreç çok uzayacak ve yanlış bilmiyorsam iade sağlayıp kurtulabiliyorlar

Firma temin edemediği durumda kendine ait servisi olmadığında kronik sorunu çözemediğinde yine Tüketici hakları Iade'yi kabul edecektir. Firmada benzer bir model varsa ya da daha üstü varsa fiyat farkıyla talep edebilirsiniz. Yine de iadeye giderse olay Tüketici haklarında son olarak iade durumuna kadar yolu var.

Evet iade istemediğim için heyete başvurmayı düşünmüyorum dediğim gibi bu durumda firmanın iade ile işten kurtulma olasılığı var

Evet iade istemediğim için heyete başvurmayı düşünmüyorum dediğim gibi bu durumda firmanın iade ile işten kurtulma olasılığı var
Öyle bir dünya yok, senin onarım veya dengiyle değişim hakkın var. Fatura bedeliyle olmaz o işler. Ayrıca aracı Hepsiburada'yı hemen olaya dahil et ben size güvendim de.

Eğer misli ile değişim sağlanmazsa şikayetvara yazabilirim fakat etki edeceğini sanmıyorum.

Öyle bir dünya yok, senin onarım veya dengiyle değişim hakkın var. Fatura bedeliyle olmaz o işler. Ayrıca aracı Hepsiburada'yı hemen olaya dahil et ben size güvendim de.

Hocam bizzat satıcı ve tedarikçi ile görüştüğümde iki tarafta fatura bedelinin iade olacağını söylediler Hepsiburada'yı olaya dahil etmem nasıl bir artı sağlar?

Böyle durumlarda satıcı ile pazarlık yapmanızı tavsiye ederim. Dediğiniz gibi THH süreci hem uzun sürüyor hem de sonu iadeye gidebiliyor.

Satıcı ile muadil ürün konusunda teklif almaya çalışın, gerekirse fiyat farkının yarısını teklif edin ama işinize yarayan bir model ile değişim yapın. Yani minimum zarar ile kurtarmaya çalışın.

GPN Teknolojinin internet sitesinde telefon numarası var.

THH sadece iadeler için işlem yapmaz. Senin ürünün bu durumda değerini kaybetmiş oluyor. Mağdur olan taraf sen oluyorsun. Senin tarafında olacaklardır. Üşenme, git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…