Laptop ekran kartını aktif etme

malcona1234

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar dostlar,

Laptop da ekran kartını tam olarak işlevini yapmıyor yani şöyle açıklayayim.

Mesela GeForce 1650 olmasına rağmen çok basit oyunlar da bile 1-2 saat oynayınca kasmaya başlıyor.
Masaüstünde ekran takılmaya Google bile gezerken donmaya başlıyor ekran kartı işlevini yapamıyor gibi yorumladım tam olarak.
Çünkü DxDiag baktığım da 1 görüntü işlemcinin olduğunu görüyorum 2 görüntüde ekran kartı var.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda harici ekran kartın çalışıyor mu? [1650]

Tam olarak nasıl bakacağım acaba ona.
Senin bahsettiğin olay RAM veya disk ile alakalı. O kasma yapıyor dediğin zaman Görev Yöneticisi'nden disk kullanımına bakabilir misin? Eğer değerler normalse arka planda RAM üzerinde halay çeken bir şey var gibi duruyor.

Disk kullanımı sıfır ama mesela bellek %80 olarak gözüküyor.

MSI Afterburner uygulamasını kurun. Gerekli ayarları yapıp oyun oynayın ve oynama esnasında bileşenlerin kullanım oranlarını kontrol edin. Sorunun neyden kaynaklandığını en iyi bu şekilde tespit edersiniz.

Onu şu an kurdum ama gerekli ayarladan kastınız tam olarak neydi acaba.
Bu kısımdan bahsediyorum ayarlara girin ve izlemek istediğiniz seçeneği OSD ekranında göster diye bir seçenek olması lazımdı pek hatırlamıyorum ama detaylı araştırma yaparak en net bilgiye erişebilirsiniz.

Youtubeden nasıl kullanılır diye araştırmanızda fayda var.

Dosya Ekleri

• 56.png
    56.png
    91,9 KB · Görüntüleme: 78
Evet 8 GB RAM kullanıyorum.
Tamamdır RAM kaynaklı sıkıntı yaşıyorsun. Bir noktadan sonra programların RAM kullanımı arttığı için oluyor bu bahsettiğin şikayetler. Ekran kartıyla alakalı bir durum olsa aradan vakit geçtikten sonra değil başından sonuna yapardı sıkıntıyı. Ayrıca Chrome çok fazla ram sömürüyor. Farklı bir tarayıcıya geçmen bir nebze de olsa sorununu çözebilir.

Kalıcı çözüm ise RAM arttırımından geçiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı