Laptop ekranının ısınması sorun çıkarır mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Selam.

ASUS ROG M16 satın aldım bugün. Testlerini yaptım birkaç saat oyun oynadım dereceler 75 - 83 civarlarında çalışıyor. Kasanın fan çıkışları görseldeki gibi monitörün alt kısımlarına denk geliyor ve ekranın en alt kısmı haliyle çok ısınıyor. LED'lerin fan çıkışındaki ısıya maruz kalması uzun vadede ekranın sararmasıdır, piksellerin ölmesidir vs. gibi sorunlar çıkarır mı?

67B93331-3DA6-4705-8CBA-8DBE19321639.jpeg

Bende aynı hava filtresine benzeyen yani ekrana doğru ısıyı yansıtan bir modele sahibim. Lenovo Ideapad Gaming 3 kullanıcısıyım, aynı şekilde benim de ekran ve ekranın altındaki plastik kısım ısınıyor. Cihazı alalı 1 yıl olmadı ama şu anlık bir problem olmadı olacağını da zannetmiyorum. Günde 15 saat çok yüksek sıcaklıklarda kullansanız bile bir sorun olacağını düşünüyorum kendimce. Bu laptoplar tasarlanırken illaki bu bahsettiğimiz konu göz önünde bulundurulmuştur.

Uzun süre yüksek ısıya maruz kalırsa plastiği gevrer yumuşayabilir onun dışında başka bir şey olmaz.
Uzun süredirden kastınız mesela ne kadar bir süre. Bir de aklıma en çok takılan nokta plastik kısım değil de ekrandaki piksellerin ölmesi ya da telefonlarda yaşanan piksellerin sararma durumu. Bir veya iki yıl sonra böyle bi şey yaşatır mı sizce bu laptop bana?

Bende aynı hava filtresine benzeyen yani ekrana doğru ısıyı yansıtan bir modele sahibim. Lenovo Ideapad Gaming 3 kullanıcısıyım, aynı şekilde benim de ekran ve ekranın altındaki plastik kısım ısınıyor. Cihazı alalı 1 yıl olmadı ama şu anlık bir problem olmadı olacağını da zannetmiyorum. Günde 15 saat çok yüksek sıcaklıklarda kullansanız bile bir sorun olacağını düşünüyorum kendimce. Bu laptoplar tasarlanırken illaki bu bahsettiğimiz konu göz önünde bulundurulmuştur.
Sizin laptopunuza baktım fakat ekrana denk gelmiyor ya da ben yanlış baktım. Resim atma şansınız varsa alabilir miyim? Marka elbette bunu düşünmüştür keza 3080 ve 3070’li modellerde de aynı tasarım mevcut fakat gerçekten piksellerin sararma durumu olur mu olmaz mı kafamda soru işareti halen

Sizin laptopunuza baktım fakat ekrana denk gelmiyor ya da ben yanlış baktım. Resim atma şansınız varsa alabilir miyim? Marka elbette bunu düşünmüştür keza 3080 ve 3070'li modellerde de aynı tasarım mevcut fakat gerçekten piksellerin sararma durumu olur mu olmaz mı kafamda soru işareti halen

İpglerde de panele vuruyor, bunu çoğu marka kullanıyor. Panellerin önü dayanıklı ve çoğu üreticinin kullandığı bu çözüm bır sıkıntı yaratmaz.

Selam.

ASUS ROG M16 satın aldım bugün. Testlerini yaptım birkaç saat oyun oynadım dereceler 75 - 83 civarlarında çalışıyor. Kasanın fan çıkışları görseldeki gibi monitörün alt kısımlarına denk geliyor ve ekranın en alt kısmı haliyle çok ısınıyor. LED'lerin fan çıkışındaki ısıya maruz kalması uzun vadede ekranın sararmasıdır, piksellerin ölmesidir vs. gibi sorunlar çıkarır mı?

Eki Görüntüle 1682311

İşiniz bittiğinde ekranı kapatmayın. Ekran artı kasa sıcaklığı birleşirse yuvarlak yanık lekeler oluşur. Laptop soğuduktan sonra kapatınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı