Laptop fanı temizledikten sonra çalışmıyor

hako66

Decapat
Katılım
8 Haziran 2020
Mesajlar
89
Bugün dizüstü bilgisayarımın fanlarını temizlemek için içini açtım. Laptopu ilk kez açıyorum garantisi bittiği için açmamda sorun olmayacağını düşündüm. Her şeyi yabaş ve dikkatlice yaptım, arkayı açtım, fanı anakarta bağlayan kabloyu çıkardım, fanı kaldırıp fırça ile yavaşça temizledim. Bataryayı çıkarıp onun altını da temizledim. Her şeyi geri takıp başlata bastığımda bilgisayar çalıştı ama ekran gelmedi. Ayrıca ekranı kaldırdığımda bilgisayar kendini otomatik başlatıyordu şimdi onu da yapmıyor. Biraz baktığımda fanın dönmesine sebep olup ters akım yüzünden anakartı yakmış olabileceğimi gördüm ama fanı temizlerken fanı anakarta bağlayan pini sökmüştüm ve fanı yanlışkıla döndürdüğüm halde pini çıkardığım için problem etmemiştim. Fan ve batarya dışında RAM'i çıkarıp geri takmıştım. RAM'leri tam olarak takamadım mı yoksa temizlerken kullandığım fırça statik elektrik yüzünden anakartı yakmış olabilir mi diye düşündüm siz ne dersiniz?
 
Aynı sorunu daha önce bende masaüstü bilgisayarımda yaşıyordum. Normalde sorunsuz çalışırken temizledikten sonra açılmıyordu genelde. Sorunu RAM Belleklerin altın uçlarını temizleyip, yerlerini değişerek veya önce birini takıp görüntü aldıktan sonra diğerini takarak düzeltiyordum. RAM'lerin altın bağlantı noktasını silgi ile temizleyebilirsin. Fanı ters takman çoğunlukta fanın kısa devre ile bozulmasını sağlar, genelde anakartı yakacak kadar ilerlemez.
 
Aynı sorunu daha önce bende masaüstü bilgisayarımda yaşıyordum. Normalde sorunsuz çalışırken temizledikten sonra açılmıyordu genelde. Sorunu RAM belleklerin altın uçlarını temizleyip, yerlerini değişerek veya önce birini takıp görüntü aldıktan sonra diğerini takarak düzeltiyordum. RAM'lerin altın bağlantı noktasını silgi ile temizleyebilirsin. Fanı ters takman çoğunlukta fanın kısa devre ile bozulmasını sağlar, genelde anakartı yakacak kadar ilerlemez.

Fanı ters takmış olma ihtimalim çok yüksek takarken zorlanmışıtım umarım sorun odur çünkü şu an herhangi bir anakart yeniden yerleştirmesini karşılayacak kadar param yok.
 

Geri
Yukarı