Laptop fanı yavaş dönüyor

yigit.ked

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Hatay iskenderun
Merhaba, laptop kullanıcısıyım. Markam Samsung NP300E5A 4 GB RAM 2.1GHz işlemcili model.

Sorun şöyle. Dual boot kullanıyorum. Windows 10'da yaşıyorum sorunu. Windows 10'da Minecraft oynuyorum. Oyunda MSI Afterburner ile FPS falan bakıyorum. İşlemci sıcaklığı 78-80 derece olunca PC kapanıyor ama ben bu sorunu ilk defa yaşıyorum. Fan ile alakalı bir sorun sanıırım yani fan yavaş döndüğü için bu kadar ısınıyor yoksa normalde ben Full ayarlarda bile oynasam oyunda en fazla 75 derece olurdu ama şu anda anlamadığım bir şekilde aniden olan bir sorun. Fan aşırı yavaş dönüyor.

Acaba fan kontrolcüsüne işlemciyi yüksek sıcaklıkta gösterip fanın sürekli Full performans çalışmasını sağlıyabilir miyiz? Laptop sağlığını etkilerse de etkilesin zaten 2 yıl falan ömrü kaldı çok önemli değil o. 2 yılda düzgün kullanayım bari. Fanı Full'de çalıştıracak bir yöntem arıyorum. Fan Control programları ile denedim olmuyor.

Sanırım laptopunuzun ilk bakımını (fan, macun) yaptırma vaktiniz geldide geçmiş gibi.

Vidaları yalama olmuş, en son içini 2 ay önce açmıştım, artık açamıyorum içini açabilsem deiştireceğim macununu, fanını az bir şey temizleyebildimde işe yaramadı hala 78 derece olunca falan kapanıyor yani 78 derece oluyor 5 dk bekliyor eğer ki derecesi düşerse kapanmıyor ama düşmezse kapanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…