Laptop FN tuşu sürekli aktif

96pat

Centipat
Katılım
19 Ekim 2019
Mesajlar
75
Merhaba Samsung NP-RV51-A05TR modelli laptopumun klavyesinin bazı tuşları çalımıyordu. İnternetten klavye siparişi yaptım ve az önce değiştirdim. Klavyeyi değiştirdikten sonra FN tuşu hep aktif olmaya başladı. Klavyede FN tuşları ile çalışan bazı tuşları FN tuşuna basmadan yapabiliyorum.

2 4 6 8 gibi numlockda bulunan tuşlara bastığımda yön tuşu görevi görüyor. Yön tuşları ise parlaklık ve ses azaltıp kısıyor yani anlayacağınız FN tuşu sürekli olarak açık kaldı.
FN tuşuna bastıktan birkaç saniye sonra klavyeyi normal olarak kullanıp yazabiliyorum ancak sonrasında tekrar gidiyor.

FN tuşunu nasıl devre dışı bırakırım veya bu sorundan nasıl kurtulurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'da ayarlama seçeneği olabilir bende BIOS'dan ayarlanıyor.

Evet dediğiniz gibi. Baktım lakin bulamadım. Bazı laptoplarda mevcut.

Sorunu hallettim. Klavyedeki Windows tuşuna basılı tutum FN Tuşuna bastın ve klavye düzeldi. Bazı klavyelerde FN Lock tuşu olur bu sorunu yaşanlar bu tuşa da basarak kurtulabilir ama benim klavyemde yoktu.
 
Şu uygulamayı kurup ayarlarında ilgili bir şey var mı diye kontrol edin.
Klavyenin fotoğrafını paylaşın.
Bilgisayarı yeniden başlatın. Açılırken F2 tuşuna sürekli bas-çek yapın. Sonrasında "Advanced" sekmesinin fotoğrafını çekip burada paylaşın.

Windows+FN'in bir şeyi değiştirmemesi gerek. Kullanım kılavuzunda öyle bir şeyden bahsedilmemiş. O şekilde çözüldü ise muhtemelen basılı kalmıştı.

 
Şu uygulamayı kurup ayarlarında ilgili bir şey var mı diye kontrol edin.
Klavyenin fotoğrafını paylaşın.
Bilgisayarı yeniden başlatın. Açılırken F2 tuşuna sürekli bas-çek yapın. Sonrasında "Advanced" sekmesinin fotoğrafını çekip burada paylaşın.
Sorunu halletim gerek kalmadı. Fn Tuşuna basılı tutup Windows tuşuna veya Windows Tuşuna basılı tutup Fn tuşuna basınca sorun halloldu.
 
Windows 10'da BIOS'a nasıl girilir?

Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma ve Gelişmiş Başlangıç seçimi altında şimdi yeniden başlat butonuna tıklayın. Bu işlem bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır.

Yeniden gelişmiş başlatmayı başlattığınızda, ilk önce önyükleme seçenekleri karşınıza çıkar. Açılan pencerede, Sorun giderme > Gelişmiş seçenekler > UEFI Firmware ayarları işlemlerine sırasıyla gidin ve doğrudan UEFI BIOS'unuza Windows 10'dan açılacak olan yeniden başlat seçeneğine tıklayın.

BIOS'a giridkten sonra yapılacak olan işlem
İşlem tuşu ayarını BIOS kurulum yardımcı programından değiştirin.

Configuration'a girdikten sonra, Action Keys Mode kısmından devre dışı olarak güncelleyeceksiniz. Enabled ya da disabled şeklinde yapacaksınız, sonra direkt exit tuşu ile çıkacaksınız. Sistemi yeniden başlattıgınızda artık olmuş olacak.

Çok önemli idi benim için, bir şekilde çozdüm :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı