Laptop FPS değerleri çok düşük

Cihaz boşta bile RAM'i yutuyor nasıl alakası yok?

Optimus adında bir özellik işlemcinin dahili grafik kartını kullanır çoğu zaman.
Nasıl kapatcam

Tamam işte bende onu söylüyorum cihazında MUX varsa açsın eğer yok ise harici bir monitöre bağlayarak 4050'yi kullanacak. Monitör kullanırsa cihaz görüntüyü RTX 4050 üzerinden verir ve böylece bir nevi MUX açmış olursunuz.
E tamam harici bagladim sonra cikardim cikarinca ne olcak peki

Nasıl kapatcam

E tamam harici bagladim sonra cikardim cikarinca ne olcak peki
Cihaz eski haline geri döner ve performans düşüşü yaşarsınız.

Mux u nasıl kapatcam yada video fln var mi ayrıntılı bi şekilde

Evet
Uygulamayı açıp General yazan yere tıklayın.

MUX'u nasıl kapatacağım ya da video falan var mi ayrıntılı bir şekilde

Evet

Hocam bu sayfayı açıp Türkçe diline çevirin. MUX Switch cihazınızda bulunmuyorsa Gaming'ya da Turbo modu kullanın performans için.

Gigabyte Control Center cihazınızda kurulu mu?

Evet

Cihaz eski haline geri döner ve performans düşüşü yaşarsınız.

Uygulamayı açıp General yazan yere tıklayın.

Hocam bu sayfayı açıp Türkçe diline çevirin. MUX Switch cihazınızda bulunmuyorsa Gaming'ya da Turbo modu kullanın performans için.

General kısım yok sadece System var belki odur performans modu iste sessiz mod falan tamamdır açıp bakayım bir

Evet

General kısım yok sadece System var belki odur performans modu iste sessiz mod falan tamamdır açıp bakayım bir

Hocam sorununuz donanım ile alakalı değil, korkmanıza gerek yok. Sorun sadece grafik kartı olarak işlemcinin grafik kartının kullanılması. Masaüstüne sağ tık yapıp NVIDIA Denetim Masası'na girin 3D ayarların yönetilmesi program ayarları deyin Windows grafik ayarlarına girin sonra da oyunu seçip ekran kartı olarak 4050'yi seçin.

Eğer olmazsa korkmayın, illa bir ayar vardır sorun odur. Windows performans ayarlarına ve laptopunuzun yönetim ayarlarına dikkat edin performans modları seçili olsun.

Hocam sorununuz donanım ile alakalı değil, korkmanıza gerek yok. Sorun sadece grafik kartı olarak işlemcinin grafik kartının kullanılması. Masaüstüne sağ tık yapıp NVIDIA Denetim Masası'na girin 3D ayarların yönetilmesi program ayarları deyin Windows grafik ayarlarına girin sonra da oyunu seçip ekran kartı olarak 4050'yi seçin.

Eğer olmazsa korkmayın, illa bir ayar vardır sorun odur. Windows performans ayarlarına ve laptopunuzun yönetim ayarlarına dikkat edin performans modları seçili olsun.
MUX ile aynı hesaba geliyor ?

Harici ekran falan kafanızı karıştırmışlar. Harici ekran bağlarsanız oyun her türlü grafik kartında oynayacak o yüzden performans sorununuz ortadan kalkar ama monitörü çıakrınca bir şey değişmez hatta oyunu laptopun monitörüne alırsanız yine kasar.

MUX ile aynı hesaba geliyor?

Ben dedim zaten MUX diye kardeşim ilk başta dalga mı geçiyorsun?

Harici ekran falan kafanızı karıştırmışlar. Harici ekran bağlarsanız oyun her türlü grafik kartında oynayacak o yüzden performans sorununuz ortadan kalkar ama monitörü çıakrınca bir şey değişmez hatta oyunu laptopun monitörüne alırsanız yine kasar.

Ben dedim zaten MUX diye kardeşim ilk başta dalga mi geçiyorsun.
Hayır yanıtımı neden beğenmedin onu anlayamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı