StatelyCat
Kilopat
Daha önce arkadaşımın kullanmış olduğu Monster Tulpar V5 V19.1 modeline sahibim. Kendisi bu laptopu birkaç yıl önce kullanmış, bu yüzden güç limiti ile alakalı bir performans sorunu yaşayıp yaşamadığını hatırlamıyor. Daha sonrasında laptopun çökmesi ve pilinin şişmesiyle kullanmayı bırakmış. Ben de şu anda pilini çıkarıp kullanıyorum, keza pili takılı iken çalışmıyor. Laptop çöktüğü için yeniden Windows yüklemem gerekti ve ardından direkt birkaç oyun yükleyip test yapınca almam gerekenden çok düşük fps’ler aldığımı fark ettim. Afterburner ile değerlerimi kontrol ettiğimde güç ve sıcaklık limitinin açık olduğunu, ekran kartının (1660 Ti) 40W’ı geçmediğini gördüm. Ayrıca sıcaklık limiti de 85 derece olarak ayarlanmış. Laptop bu sıcaklığa geldiğinde ya oyun çöküyor ya da mavi ekran yiyorum. Limitleri nasıl kaldırırım diye araştırdım ve birkaç yol denedim. BIOS üzerinden herhangi bir başarı alamadım. Bazı uygulamalar ile de herhangi bir deneyimim olmadığı için çok bir şey yapamadım. Daha sonra şans eseri bir şey keşfettim. Aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırakıp hemen bir oyun başlattığımda ekran kartı bazen tekrardan kendini başlatıyor ve limitlemiyordu. Tekrardan Afterburner ile değerleri incelediğimde artık 60W görüyordum ve beklenen fps değerlerine ulaşıyordum. Fakat sıcaklık limiti hâlâ bir sorun oluyordu ve 85 derecede crash yiyordum, ayrıca bunun işe yaraması için sürekli olarak aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırakmam gerekiyordu ve çoğu zaman ekran kartı kendini tekrar başlatmıyordu. Sorunumu GPT’ye anlattığımda bana GPU-Z ile BIOS flashlamamı söyledi ve güç limiti yüksek birkaç BIOS sürümü önerdi. 2 farklı BIOS sürümü ile deneme yaptım fakat bunun sonucunda da herhangi bir sonuç alamadım. En son Monster desteğine mail attım fakat benden minidump dosyalarımı isteyip ardından temiz kurulum yapmamı söylediler, fakat cihaza çoktan birkaç defa Windows yüklemesi yaptım zaten. Ayrıca güç limiti ile alakalı da sessiz kaldılar ve bir öneride bulunmadılar. Denediğim bunca şeyden sonra bu sorunu nasıl çözerim, bir fikri olan var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: