Laptop hasar aldıktan sonra 150 fpsten 30 FPS'e düştü

Ayoluck

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. EA FC 25 oynarken kendime hakim olamadım ve birkaç kere sert şekilde laptopa vurdum. Sağ ön tarafındasesler geldi ve sanki fan durma sesi gibiydi takırdadı bir şeyler. Ardından oyundan attı ve bilgisayar kapandı. Sonra bilgisayarı açtığımda sorun var mı diye oyunlara girdim ve normalde 150FPS civarı aldığım Fortnite da 30FPS civarları dolaşıyordu. Ne yapabilirim?

Laptop marka model nedir?

Lenovo IdeaPad Gaming3.

Büyük ihtimalle fanları kırdınız ve yeterli ısı vermeyince kendini kısıtlıyor.

Bilgisayarın içini açtım baktım fan da kırık yoktu ama diğer fana göre %80 daha zor dönüyordu ardından bilgisyarı açtım fanlara baktım o fan dönmüyordu.

FPS düşüşünün sebebi laptopun sana küsmüş olması olabilir. Serviste barışabilirsiniz. 😂

Laptopun garantisi bu yaz bitmişti bu durumu aileme de söyelemek istemiyorum nasıl düzeltebilirim ve ne kadar tutar?

Lenovo IdeaPad Gaming3.

Bilgisayarın içini açtım baktım fan da kırık yoktu ama diğer fana göre %80 daha zor dönüyordu ardından bilgisyarı açtım fanlara baktım o fan dönmüyordu.

Laptopun garantisi bu yaz bitmişti bu durumu aileme de söyelemek istemiyorum nasıl düzeltebilirim ve ne kadar tutar?

Evet sorun fanda. Kendinizde değiştirebilirsiniz ama deneyiminiz yoksa tercih etmeyin. Ben öyle yapmıştım aynı model ile. Ailenize sorunun bakım gerektirdiğini söyleyebilirsiniz. Fiyat konusunda ise servisi arayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı