Laptop HDD'si Masaüstü PC'ye uymadı

Mstfymrtc

Hectopat
Merhaba, 2 gün önce bir konu açmıştım; BURADA
Laptoptan çıkarttığım HDD'yi masaüstü PC'ye takmaya çalıştım fakat olmadı. Girişler farklı çıktı. Malum laptop çok eski.

Hdd'nin Laptop üzerindeki görüntüsü;

3xivq.jpg

HDD'nin laptopa takıldığı girişler;

3xiwK.jpg

Masaüsti PC'de ki HDD girişleri;

3xiys.jpg

3xizS.jpg

Acaba Laptop HDD'sini Masaüstü PC'ye nasıl uyarlayacağım?

Pata (IDE) eski tip Hdd olduğundan yeni versiyon Sata soketli anakartlara uymazlar. HDD kutusu (Ide/Sata) alıp USB den bağlayabilirsin ama sistem diski olarak değil depolama olarak kullanır, içine veri aktarıp alabilirsin.

Vatanda IDE / SATA ikisi birarada Hdd kutusu şu ikisi var, Frisby model öneririm.
VATAN COMPUTER - FRISBY - FHC-3535A 3.5" IDE / SATA HARDDISK KUTUSU USB 2.0 - Harddisk Kutular

VATAN COMPUTER - EVEREST - CDC-145 5.25" IDE / SATA OPTIK KUTUSU USB 2.0 - Harddisk Kutular

Anakartında resimdeki gibi IDE soket varsa IDE veri kablosu ve molex güç kablosu ile bağlayabilirsin.
07opticalidemobovm0.jpg

IDE veri kablosu
DATA_KABLOSU__IDE_ATA_DISK_ICINCDROMHDD.JPG

Molex güç kablosu

Molex_female_connector.jpg

Dediğin yöntemle olmaz IQRI. Neden dersen Laptop IDE'si faklıdır. Desktop IDE'si gibi değildir.

Hocam sen de laptop dedin. Hurda demedin. IDE disk kullanan laptop mu kaldı artık?

Samsung SpinPoint M HM080HC imiş disk. Eski tip IDE...

Soketlerine bakınca biraz tereddüt etmiştim ama aynı IDE girişlerdir sandım.
Özellikle Notebook (2.5'') IDE diskler için GittiGidiyorda dönüştürücüler satılıyor belki bunlar işe yarayabilir, hani maksat içinde kıymetli veri varsa almak için yoksa söylendiği gibi o disk bir işe yaramaz.

2.5" IDE to SATA D
NOTEBOOK HDD
1-65.jpg

konu arama yapınca üst sıralarda çıkıyor ama sadece IDE anlatılmış

Sata için gerekli olan sadece güç kablosu ve sata kablosu

Bkz. Güç kablosu
images (1).jpg

Bkz. Sata kablosu
images.jpg

Güç kablosu almanıza gerek olmaya bilir bende vardı sadece sata kablosu alıp direk kullanmaya başladım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı