Laptop HDD'sini masaüstünde kullanmak mümkün mü?

Yusuf475

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Eski bir laptop vardı elimde, onun HDD'sini söktüm ve şimdiki kasama taktım. Bu sistemde bir yavaşlatma yapar mı, sisteme zarar verir mi ve hangi SATA girişine takmalıyım?
Windows şu anda SSD'ye kurulu, sadece HDD'de oyunlar var. Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 5 5500.
ASUS RTX 3060 Ti 8 GB.
SSD: 512 GB.
Laptopdan aldığım HDD: 750GB.

Kullanabilirsin problem olmaz ama 2.5" HDD'ler genelde düşük performansta çalışır. SSD'ye kurduğun herhangi bir şeyi yavaşlatmaz ama HDD'ye kuracağın şeylerde problem yaşayabilirsin.

Kullanabilirsin problem olmaz ama 2.5" HDD'ler genelde düşük performansta çalışır. SSD'ye kurduğun herhangi bir şeyi yavaşlatmaz ama HDD'ye kuracağın şeylerde problem yaşayabilirsin.

FPS tarzı oyunlar SSD de kurulu diğer yüksek gbli GTA 5 tarzı oyunlar HDD'de. SATA girişi performansı etkiler mi şu an SATA 3'e bağlı.

FPS tarzı oyunlar SSD de kurulu diğer yüksek gbli GTA 5 tarzı oyunlar HDD'de. SATA girişi performansı etkiler mi şu an SATA 3'e bağlı.
GTA gibi büyük boyutlu açık dünya oyunları sürekli olarak doku yükler ve yüksek disk hızına ihtiyaç duyar yani HDD'de problem yaşayabilirsin. Şu an kullanıyorsan ve problem yoksa sıkıntı yok.
SATA sürümü çok eski olmadıkça fark etmez.

Yedek yapın onu.
Ha pardon, doluymuş zaten.

Şu anda herhangi bir problem yaşamıyorum, teşekkürler.

yedek yapın onu.
Ha pardon, doluymuş zaten.

Evet içerisinde oyunlar var.

Şu anda herhangi bir problem yaşamıyorum, teşekkürler.

Evet içerisinde oyunlar var.
Şu an problem yaşamıyorsanız kullanmanızda sakınca yok. Dediğim gibi, SSD'ye kurulu şeylerin hızını etkilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…