Laptop Hz yükseltilince FPS düşer mi?

lyle

Decapat
Katılım
30 Eylül 2021
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternetten adını hatırlamadığım bir programdan Hertz arttırma yapacağım yukarıda belirttiğim kötü şeyler gerçekleşebilir mi? NVIDIA GX110.
4 GB RAM, daha ne sistem bilgisi istiyorsanız atarım. Ve eğer bir problem olmayacaksa bildiğiniz uygulama önerir misiniz?
 
VSYNC kapalıyken oynamak istediğin oyundan kaç FPS alıyorsan yine onu alırsın. Sadece ekranda daha çok kare görebilirsin. Ama her ekranda tutmuyor Hertz yükseltme olayı. Çoğu 60 Mhz ekranlar 75 olabiliyor ama 75 olanlar daha yukarı çıkamayabiliyor.
 
Bu ayarı NVIDIA kontrol panelinde de yapabilirsin diye biliyorum.

1653490645014.png


1653490658407.png
 
Monitörün Hz'ini kafanıza göre değiştirmeyin. Monitörün desteklemediği bir Hz kullanmak hem monitörünüzü hem de gözlerinizi mahveder.
İnternet böyle saçma sapan şeyleri görüp de uygulamayın. 60 Hz bir monitör size 144 Hz sunamaz.
Desteklemediği bir Hz denerse Out Of Range hatası çıkıyor zaten, oluşabilecek sorunların sorumluluğunu alıp monitörün desteklediği maksimum hertz'e kadar çıkabilir.
 
Öyle demeyin 75 hertz monitörü 165'e çıkaranı gördüm ben.
6 ay sonra göz sorunları da promosyon olarak geliyor sanırsam. Kardeşim bir monitörün desteklediğinden daha yüksek bir Hz'de çalışması, görüntüyü -eğer çalışırsa- bozuk vereceği anlamına gelir. Es kaza bir şekilde bu sorun olmazsa bile, o monitörün kalan ömrü ben deyim 6 ay sen de 1.5 yıl.
165 Hz kullanmak istiyorsan gidip 165 Hz monitör almak her zaman en iyisidir.
 
Son düzenleme:
6 ay sonra göz sorunları da promosyon olarak geliyor sanırsam. Kardeşim bir monitörün desteklediğinden daha yüksek bir Hz'de çalışması, görüntüyü -eğer çalışırsa- bozuk vereceği anlamına gelir. Es kaza bir şekilde bu sorun olmazsa bile, o monitörün kalan ömrü ben deyim 6 yıl sen de 1.5 yıl.
165 Hz kullanmak istiyorsan gidip 165 Hz monitör almak her zaman en iyisidir.
60 Hz bir monitör size 144 Hz sunamaz.
Teknik detaylar bilemem. Şu söylediğiniz cümleye hitafen yazdım.
 
Son düzenleme:
O uçuk kaçık aşırtmalar asla gerçek değil, 60-144, 75-165 mümkün değil, mümkün olsa firma o paneli o Hzde satar aynı maliyete kazancını katlardı.

O bahsi geçen aşırtmalarda kare atlama testi yapılmıyor, monitörün gösterdiği taş çatlasın 70 kare ama sinyali 144Hz olarak aldığı için arada 74 karelik farkı kapamak için bazı kareleri direkt atlıyor.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı