Laptop için güçlü soğutucu önerisi

@181951 özellikler? Model? Ne yaparken 80 görmedin?

@ahmttrn60 bakalım görelim. Değiştirsin macunları vs. denesin tekrardan. Güçlü donanımlara sahip laptoplar cayır cayır yanar, günümüzde böyle. 6-7.nesil Intel işlemcilerden sonrası böyle. MSI’ın Leopard serisi de böyle Acer Predator serisi de.
Arkadaş daha laptop markası modeli yok. Ayrıca değiştirmesi gerekiyor ki ekstradan performans sağlasın. Arkadaş güçlü olmadığını belirtmiş zaten. Kaldı ki kaçıncı nesil kullandığını bilmiyoruz. Örnek ben i7-6500U işlemciye sahip laptop kullanıyorum. Boştayken genelde 50 gelmiyor. 40larda geziyor oda dandik kullandığım termal macundan kaynaklı. Stand yok üstelik. Tabi 15watt değere sahip u işlemciden bahsedeceksen şimdi o konuda doğru. Ancak onun dışında normal giriş ve orta cihazların hepsinde genelleme yapmamak lazım. Kaldı ki her gaming laptop da sıcaklık olarak kötü değil. Örnek HP victus gayet başarılı birde monster bakmak lazım. Modelden modele değişir direkt marka kötülemesi yapmak istemem ancak herkesin bir monstera karşı sergilediği tavırlar değişiyor. Bende onu haklı buluyorum. Onun dışında boşta olurken düşük sıcaklık sergilemesi normal. Ancak arkadaşın fazla geldi termal macun yenilemesini uzun zamandır yapmamış. Haliyle etkisini görecektir.

Laptop kullandın mi hiç? 🙂

Dengeli veya yüksek performans modunda boşta 55-60 dereceler normal. Oyunda 100 derece görmesi… Yani 95-96’lar normal günümüz laptoplarinda. 90’ın altını kolay kolay göremezsin çoğu modelde. i7’ler fırın zaten direkt.
:D i7 laptop kullanıyorum işlemcim cpu tabanlı oyunlarda 70lerde geziyor bence biraz kafadan atmışsınız hocam.

@Xanteus i7 hangi i7? CPU tabanlı oyun hangi oyun? Jarrod'daki MSI Leopard stres testinde 90 derecenin altına inmiyordu. Elimdeki Acer Predator Triton 300 de oto fanda 90 derecelere vuruyor rahatlıkla. Berkay'cığımdaki MSI Leopard'da bulunan 11.nesil i7 de 96-97 derecelere kafa atıyor rahat rahat. O övülen HP Victus'ların da render alırken 90 derecelerde cirit attıklarını gördüm. BF2042 denen lanet olası oyun zaten stres testinden daha çok ısıtıyor işlemciyi.

Çıkıp da i7 6700HQ falan deme şimdi.

@Xanteus i7 hangi i7? CPU tabanlı oyun hangi oyun? Jarrod'daki MSI Leopard stres testinde 90 derecenin altına inmiyordu. Elimdeki Acer Predator triton 300 de oto fanda 90 derecelere vuruyor rahatlıkla. Berkay'cığımdaki MSI Leopard'da bulunan 11.nesil i7 de 96-97 derecelere kafa atıyor rahat rahat. O övülen HP Victus'ların da render alırken 90 derecelerde cirit attıklarını gördüm. BF2042 denen lanet olası oyun zaten stres testinden daha çok ısıtıyor işlemciyi.

Hocam sizin yazmanızı bekledim ancak yazmadınız. Yani daha doğrusu dönüş yapmadınız. Herhalde i7-6500u işlemci deyince direkt okumayı kapattınız. Daha fazla uzatmaya gerek yok. Size sadece anlatmak istediğim yük kullanımında değil. Arkadaş boştayken dediği sıcaklığa takıldım ben. Yani yük altında zaten 50-60 derecelerde beklemek hata olur. Kaldı ki o da zaten oynadığınız oyunlara göre değişir. Ha yine diyorum gerçi kendimce başarılı bulduğum iyi soğutan laptoplar var. İllaki sizde o konu da bir fikir sahibisinizdir. Ben sadece bundan bahsediyorum. Yoksa Acer Predator serisine katılıyorum. Düzetlme gerçi arkadaşa da dönüş yapmamışsınız. Herhalde gözünüzden kaçtı.

@Xanteus i7 hangi i7? CPU tabanlı oyun hangi oyun? Jarrod'daki MSI Leopard stres testinde 90 derecenin altına inmiyordu. Elimdeki Acer Predator Triton 300 de oto fanda 90 derecelere vuruyor rahatlıkla. Berkay'cığımdaki MSI Leopard'da bulunan 11.nesil i7 de 96-97 derecelere kafa atıyor rahat rahat. O övülen HP Victus'ların da render alırken 90 derecelerde cirit attıklarını gördüm. BF2042 denen lanet olası oyun zaten stres testinden daha çok ısıtıyor işlemciyi.

İ7-11800h hocam monster laptop ( gp76 kasa ), mordhau oynuyorum 50 kişilik bir sunucuda bile max 75i gördüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı