Laptop için monitör önerisi

Bütçe
3000-4000

ersENes

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kafamda bir ton soru var:

1-) ASUS TUF Gaming laptop 144 Hz ekrana sahibim(ekran kartım GTX 1650 Ti, bu ekrana göre 2K seviyesinde görüntü alabilir miyim?
2-) Bu ekranın özellikleri arasında DisplayPort'u desteklediği yazıyor. DisplayPort kablosu mu almalıyım yoksa HDMI kablosu işimi görür mü ki HDMI kablolarında v1.0 v1b v2.0 gibi farklılıklar var ben bu durumda hangisini almalıyım?
3-) Monitörü alınca oyunlardaki FPS değerlerinde bir değişiklik olur mu? 144 Hz'den 165Hz'e veya üstüne veya denk seviyesinde bir monitör almak işimi görür mü?
4-) Fiyat performans ürünlerine acayip takılıyorum bu şekilde bulabileceğim ürünler var mı?

Not: Bunları buldum bunları önerir misiniz? Klavyem ve mouse ve kulaklığım TUF serisi.

Yanlış bilgi
Hayır. GPU 2K uygun değil. Laptoplarda sadece HDMI girişi olur HDMI almalısın. HDMI kablo seviyelerinin desteklediği çözünürlük ve Hz'ler var. FPS aynı olur. Sen sadece görüntüyü daha önce alırsın Hz sayesinde bu CPU GPU kombinasyonu ile ilgili. Son olarak bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kafamda bir ton soru var:

1-) ASUS TUF Gaming laptop 144 Hz ekrana sahibim(ekran kartım GTX 1650 Ti, bu ekrana göre 2K seviyesinde görüntü alabilir miyim?
2-) bu ekranın özellikleri arasında DisplayPort'u desteklediği yazıyor. DisplayPort kablosu mu almalıyım yoksa HDMI kablosu işimi görür mü ki HDMI kablolarında v1.0 v1b v2.0 gibi farklılıklar var ben bu durumda hangisini almalıyım?
3-) monitörü alınca oyunlardaki FPS değerlerinde bir değişiklik olur mu? 144 Hz'den 165Hz'e veya üstüne veya denk seviyesinde bir monitör almak işimi görür mü?
4-) fiyat performans ürünlerine acayip takılıyorum bu şekilde bulabileceğim ürünler var mı?

Not: Bunları buldum bunları önerir misiniz? Klavyem ve mouse ve kulaklığım TUF serisi.

Zaten laptopunuz 144 Hz ise gerek yok harici bir ekran almanıza.

Çoğu marka içerisinde HDMI ve DP kablosuyla birlikte yolluyor zaten monitörleri.

Ayrıca harici monitör kullandığınızda FPS düşüşü olacak.

Neden hep ASUS monitör yolladınız?

1- 2K Çözünürlük 1650 Ti için ağır gelir. 1080p tercih edin.

2- G-Sync destekli bir monitör alacaksanız DisplayPort kullanmalısınız G-Sync özelliğini kullanabilmek için.( Laptopunuzda type-c/dp port olması gerekli tabii veya mini DP çıkışı) FreeSync için HDMI da yeterli olacaktır. (min HDMI V2.0)

3- 1650 Ti için 165Hz yeterli olacaktır zaten o kartla pek yüksek FPS'lere çıkamazsınız.

4- FPS ağırlıklı oynuyorsanız kavisli tavsiye etmem ASUS TUF VG249Q 23.8 yeterli olacaktır.

Zaten laptopunuz 144 Hz ise gerek yok harici bir ekran almanıza.

Çoğu marka içerisinde HDMI ve DP kablosuyla birlikte yolluyor zaten monitörleri.

Ayrıca harici monitör kullandığınızda FPS düşüşü olacak.

Neden hep ASUS monitör yolladınız?
Laptop'u alırken Tuf Serisinden yola çıktım üzerine Tuf mouse sonra Tuf Kulaklık Sonra Tuf Klavye aldım : ) alışkanlık gibi oldu o yüzden illa TUF demiyorum ama Asus bağımlılık yaptı biraz da ürünlerin kalitesine güveniyorum sanki.
Laptop 15.6'' FPS oyunlarında adamları göremiyorum minnacık birileri yürüyor : ) sinirimi bozuyor amacım şu: Laptopun ekranını büyütemiyorum bari monitör alayım diyorum masaüstüne izin vermiyor evdekiler.

1- 2K Çözünürlük 1650 Ti için ağır gelir. 1080p tercih edin.

2- G-Sync destekli bir monitör alacaksanız DisplayPort kullanmalısınız G-Sync özelliğini kullanabilmek için.( Laptopunuzda type-c/dp port olması gerekli tabii veya mini DP çıkışı) FreeSync için HDMI da yeterli olacaktır. (min HDMI V2.0)

3- 1650 Ti için 165Hz yeterli olacaktır zaten o kartla pek yüksek FPS'lere çıkamazsınız.

4- FPS ağırlıklı oynuyorsanız kavisli tavsiye etmem ASUS TUF VG249Q 23.8 yeterli olacaktır.
1-1080p tamam buna okeyiz.
2- Ufak Type-c var ama burası aynı zamanda DP çıkışı mı bilmiyorum
3- Evet ama en azından bari 80 90 fps olsun istiyorum ki bu nedenle 8 GB Ram ekledim.
4- Kavisli de olmayacak okey ona da

Yani anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama bütün gün bunu düşünüp araştırma yapıyorum ne almalıyım diye hayır param da yok çok da sorun değil bulabilirim ama kafamda acaip kuruyorum alacağım diye : )

Hocam önerdiğin kabloya bakıyorum bu pc için şöyle yazıyor:

EKRAN

144 Hz'e kadar hızlı IPS düzeyinde bir panele sahip olan TUF Gaming F15, hızlı tempolu oyunlar için mükemmeldir. TUF Gaming F15 DisplayPort™ teknolojisini destekler, yani ikincil bir G-SYNC oyun ekranı bağlayabilir ve oyunları 4K çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızında deneyimleyebilirsiniz. G-SYNC teknolojisi, takılmayı azaltır ve yırtılmayı ortadan kaldırarak tüm başlık koleksiyonunuzda daha pürüzsüz görseller sağlar.

Ben bu durumda hangi monitörü almalıyım. Yav tam bir fiyat performans ürünü arıyorum kafamı meşgul etmeyecek ölü pikseliyle ekran sızmalarıyla vs vs bir türlü bulamıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı